Menu
© Red Bull
Nieuws

Marko's hoge verwachtingen voor Verstappen: de Grand Prix van Japan als doel

9 reacties | 1111x gelezen
30-08-2023 20:06

ewald | Dr. Helmut Marko's ambitieuze doelstelling Het wereldkampioenschap Formule 1 is in volle gang, en zoals altijd zijn de verwachtingen hooggespannen. Dr. Helmut Marko, de vooraanstaande adviseur van Red Bull Racing, heeft onlangs zijn hoop geuit dat Max Verstappen de wereldtitel zal claimen tijdens de Grand Prix van Japan.

Bron: Formule1nieuws

Waarom de Grand Prix van Japan?
De Grand Prix van Japan, gehouden op het legendarische Suzuka Circuit, is niet zomaar een race voor Red Bull en haar motorleverancier, Honda. De Japanse motorleverancier zou het zeer waarderen als hun bolide de titel in hun thuisland zou winnen, en Marko is van mening dat Verstappen de juiste coureur is om dat te doen.

Marko's recente opmerkingen
Tijdens zijn zomervakantie in Steiermark, net voor de Dutch Grand Prix, sprak Marko over het huidige seizoen en over Verstappen's prestaties. Hij bracht luchtig commentaar op Toto Wolff's fietsongeluk en benadrukte de risico's van boswerkzaamheden, waarmee hij zijn gevoel voor humor toonde. Maar het was zijn opmerking over Verstappen's dominantie en vergelijking met Sebastian Vettel in 2013 die echt de aandacht trok. Marko gaf aan dat Verstappen momenteel met een ongelofelijk gemak rijdt, wat de kansen van de Nederlander in Japan alleen maar vergroot.

Een boodschap voor de Oranjefans
Voor fans die zich zorgen maken over Verstappen's toekomst in de Formule 1, vooral na enkele uitspraken van Verstappen over de verplichtingen en regelveranderingen in de sport, heeft Marko geruststellend nieuws. Hij bevestigt dat Verstappen geen plannen heeft om op korte termijn de sport te verlaten.

Vooruitblik op technische verbeteringen
Op het technische front heeft Marko aangekondigd dat er upgrades komen voor de RB19-bolide van Red Bull. De volgende grote upgrade zal worden gepresenteerd tijdens de Grand Prix van Singapore.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;