Menu
© Ferrari
Nieuws

Formule 1-kalender: De grenzen van het aantal races volgens Charles Leclerc

9 reacties | 859x gelezen
30-08-2023 19:51

ewald | Ferrari-coureur Charles Leclerc maakt zich sterk voor een beperking in het aantal races op de Formule 1-kalender. Volgens de Monegask moet de magische grens van 24 races niet overschreden worden. Zijn oproep is vooral gebaseerd op de zorg voor het welzijn van de teamleden en het behoud van de exclusiviteit van elk Grand Prix-evenement.

Bron: Formule1nieuws

24 races: de nieuwe norm?
Dit jaar zou de Formule 1 al 24 races tellen, maar door het schrappen van de Chinese Grand Prix en de Grand Prix van Emilia-Romagna werd dit aantal verlaagd naar 22. Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, heeft eerder aangegeven dat de kalender door de interesse van verschillende locaties zelfs uitgebreid kan worden tot wel 30 races. Onder deze nieuwkomers bevinden zich races in Miami, Las Vegas, Saudi-Arabië en Qatar. Daarnaast overweegt de F1 een terugkeer naar het Afrikaanse continent.

De uitdagingen van een volle kalender
Met 24 races op de kalender voor het seizoen 2024 worden teams al geconfronteerd met logistieke uitdagingen, zoals drie opeenvolgende raceweekenden (triple-headers) en vier afzonderlijke 'flyaway'-races. Leclerc spreekt, naast zijn collega Max Verstappen, zijn zorgen uit over de druk die dit legt op het personeel. Terwijl coureurs genieten van een bevoorrecht leven, zijn het de monteurs, engineers en logistieke teams die de grootste druk voelen. Zij arriveren dagen voor een race en blijven vaak langer na een evenement, wat een tol eist van hun welzijn.

Het behouden van de uniekheid van elke Grand Prix
Volgens Leclerc gaat het niet alleen om het welzijn van het team. Het verhogen van het aantal races kan volgens hem de aantrekkingskracht van elk afzonderlijk evenement verminderen. Evenementen zoals de Olympische Spelen of het WK voetbal zouden hun charme verliezen als ze elk jaar zouden plaatsvinden. "Ik ben blij als ik race, maar een Grand Prix moet uniek blijven", zegt hij.

Conclusie
Het debat over het ideale aantal races op de Formule 1-kalender blijft doorgaan. Terwijl de sport groeit en nieuwe locaties aantrekt, is het essentieel om het evenwicht te bewaren tussen commerciële groei en het behoud van het welzijn van de teamleden en de unieke allure van elke race.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;