Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Lawson maakt zich op voor een indrukwekkend weekend in Monza: De unieke wereld van Formule 1

9 reacties | 1000x gelezen
30-08-2023 14:14

ewald | Liam Lawson, de coureur die in Zandvoort indruk maakte tijdens zijn debuut in de Formule 1, staat voor een nieuw en uitdagend weekend. Met de Italiaanse GP op komst, bereidt deze jonge rijder zich voor op een race die vanaf het allereerste moment zijn volledige aandacht zal hebben.

Bron: Formule1nieuws

Van een onverwacht debuut naar volledige voorbereiding
Afgelopen weekend in Zandvoort was een verrassing voor Lawson. Nadat Daniel Ricciardo zich terugtrok vanwege een gebroken hand, sprong Liam in het diepe en leverde een bewonderenswaardige prestatie tijdens zijn eerste Formule 1 race. Nu kijkt hij met vertrouwen uit naar Monza. "Het is anders om in Monza met een volledige voorbereiding het weekend in te gaan. Dit stelt me in staat om aan alle trainingen deel te nemen," zegt Lawson.

Reflectie op zijn Formule 1 start
Lawson deelde dat de ondersteuning van zijn team cruciaal was in Zandvoort. Ze hebben geen middel onbenut gelaten om hem zo goed mogelijk voor te bereiden. "Pierre (Hamelin, race-engineer) was van onschatbare waarde met zijn informatie en leiding tijdens de race. Er zijn altijd verbeterpunten, maar die ervaring heeft me versterkt voor de uitdagingen in Monza."

Aanpassen aan de technische aspecten
Monza is technisch een andere uitdaging, met minder downforce en andere rijomstandigheden. "Ik moet me aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. Hoewel ik er al eerder heb gereden, is rijden met een Formule 1-auto een nieuwe ervaring," erkent Lawson.

De bijzonderheid van racen in Monza met een Italiaans team
Monza is niet zomaar een race voor Lawson; het is een thuisrace voor zijn Italiaanse team. "Formule 1 is een wereld op zich. De aandacht en intensiteit die het met zich meebrengt, is ongekend. Met de thuisrace in Monza wordt dat gevoel alleen maar versterkt," deelt hij. "De kans krijgen om dit mee te maken is een droom die uitkomt."

De weg vooruit
Lawson concludeert: "Er is nog veel te leren en te verbeteren. De ervaringen van Zandvoort bieden veel stof tot nadenken en zullen van grote waarde zijn voor dit komende weekend."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;