Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen's opmerkelijke keuze voor ideale F1 teamgenoot

9 reacties | 1070x gelezen
29-08-2023 09:30

ewald | Max Verstappen, de formidabele coureur van Red Bull Racing, heeft onlangs in een diepgaand interview zijn voorkeur voor een droom teamgenoot in de Formule 1 geuit. Zijn onthulling was zowel onverwacht als ontroerend, en heeft de Formule 1 gemeenschap aan het denken gezet.

Bron: Formule1nieuws

Verstappen's verbinding met Norris
Verstappen en de Britse coureur Lando Norris hebben al jarenlang een hechte vriendschapsband, zowel op als naast de baan. Samen hebben ze talloze uren doorgebracht in de virtuele racesportwereld. Norris, beschouwd als een van de meest getalenteerde F1-coureurs van dit moment, heeft een solide contract bij McLaren dat doorloopt tot eind 2025. "We hebben inderdaad gesproken over het idee om teamgenoten te worden, maar Lando's huidige contract met McLaren is duidelijk. We laten de toekomst voor wat het is," becommentarieerde Verstappen.

De verrassende keuze
Hoewel de mogelijkheid van een samenwerking tussen Verstappen en Norris een boeiend vooruitzicht is, was het antwoord van Verstappen op de vraag over zijn ideale teamgenoot het meest verrassend. "Als ik volledig vrij zou zijn om te kiezen, en ik kon mensen uit het verleden terughalen, dan zou mijn keuze vallen op mijn eigen vader, Jos Verstappen," verklaarde hij.

Jos Verstappen, eens een Formule 1-coureur, speelde een cruciale rol in Max's opkomst in de autosport. Ze brachten samen veel tijd door op de kartbaan, een periode waarin vader Verstappen zijn kennis en vaardigheden aan zijn zoon overdroeg. Jos, wiens eigen F1-carrière niet volgens plan verliep, richtte al zijn aandacht en energie op de carrière van zijn zoon, om te voorkomen dat Max dezelfde tegenslagen zou ondervinden.

"Jos had een carrière die vol potentieel zat, maar er gingen dingen mis," zei Max. "Hij heeft altijd geweten wat er verkeerd ging en probeerde mij te beschermen tegen diezelfde fouten. Vanaf een jonge leeftijd heeft hij mij professioneel voorbereid op de uitdagingen en scenario's die ik in de F1 zou kunnen tegenkomen."

Het is duidelijk dat de band tussen Max en Jos Verstappen dieper gaat dan alleen die van vader en zoon; het is een band tussen mentor en leerling, tussen twee coureurs die hun liefde en passie voor racen delen.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;