Menu
© Red Bull
Nieuws

Het vertrouwen in Sergio Perez blijft: "Het is meer dan alleen één race"

1 reactie | 858x gelezen
28-08-2023 21:21

ewald | Sergio Perez kende onlangs een uitdaging tijdens de Grand Prix in Zandvoort. De coureur uit Mexico had te maken met enkele problemen in de laatste ronden die zijn raceprestaties beïnvloedden. Desondanks blijft Red Bull Racing achter hun coureur staan.

Bron: Motorsport

De ups en downs van Perez in Zandvoort
Tijdens de Nederlandse Grand Prix bevond Sergio Perez zich lang in een veelbelovende positie voor een tweede plaats. Echter, onvoorziene omstandigheden, zoals een plotselinge regenval, zorgden voor onvoorziene uitdagingen. Een spin in de Tarzanbocht, een aanraking met de muur bij de pit-in en een daaropvolgende tijdstraf vanwege te hoge snelheid in de pitstraat, zorgden uiteindelijk voor een vierde plaats.

Het standpunt van Red Bull Racing
Ondanks speculaties over de toekomst van Perez bij Red Bull, was Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, na afloop van de Grand Prix helder over de positie van Perez. In een interview met Motorsport.com benadrukte hij: "Zijn rol voor het komende jaar staat vast. Hij is een Red Bull-coureur en we hebben een contractuele verbintenis. We waarderen zijn inzet en prestaties, zoals die in Zandvoort, ondanks de pech met de pitlane snelheidsbegrenzer."

Horner steunt Perez volledig
Christian Horner is duidelijk in zijn standpunt en ziet geen reden om Perez aan de kant te zetten. "Hij is momenteel tweede in het wereldkampioenschap en is de enige coureur naast Max Verstappen die drie sprint races heeft gewonnen dit seizoen. Kritiek op hem is nu misschien makkelijk gezien de hoge verwachtingen, maar hij blijft onze coureur tot 2024."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Perez heeft dit jaar geen drie sprintraces gewonnen, hij heeft de sprintrace in Azerbaijan gewonnen. De andere twee zijn door Max gewonnen.

0 29-08-2023 10:03:17
;