Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes' grondige herziening na fouten tijdens de Nederlandse Grand Prix

10 reacties | 1243x gelezen
27-08-2023 23:11

ewald | De strategische keuzes die Mercedes maakte tijdens de Nederlandse Grand Prix werden door Toto Wolff bestempeld als 'volledig, volledig fout'. Dit heeft bijgedragen aan een teleurstellend resultaat voor het team en heeft geleid tot een belofte voor een diepgaande evaluatie van hun strategie.

Bron: Sky F1

Ongebruikelijke strategieën tijdens de race
Bij het begin van de race op het circuit van Zandvoort begon het lichtjes te regenen. Verschillende coureurs kozen er direct voor om de pits in te duiken en over te stappen op de intermediare banden. Veel anderen volgden dit voorbeeld aan het einde van de tweede ronde. Echter, Lewis Hamilton, gestart op de medium band, bleef tot het einde van de derde ronde op de baan. Dit terwijl hij al flink wat plaatsen had verloren. Ook George Russell bleef nog een extra ronde buiten voordat Mercedes hem naar binnen haalde.

Wolff's erkenning van fouten
Toto Wolff, teambaas van Mercedes, erkende na de race dat de genomen besluiten verre van ideaal waren. Beide Mercedes-coureurs, Hamilton en Russell, vonden zichzelf terug aan de achterkant van het veld. Ondanks hun inhaalacties – waarbij Russell's keuze voor de harde band uiteindelijk resulteerde in een lekke band en uitval – en Hamilton die als zesde finishte, was de teleurstelling groot.

"De beslissing om te lang buiten te blijven was catastrofaal," bekende Wolff aan Sky F1. "We hebben het volledig verkeerd ingeschat. Het is frustrerend, want we hadden een snelle wagen. Wat volgde was een inhaalrace."

Mercedes' toekomstplannen
Mercedes, een team dat bekend staat om hun 'geen-blame' cultuur, wees geen specifieke persoon of afdeling aan voor de inschattingsfouten. Wolff benadrukte dat het team als geheel niet voldeed aan de verwachtingen.

"We gaan dit grondig herzien. Het is nooit de schuld van één persoon of afdeling. Het gaat om de communicatie tussen de coureur, de pitmuur, de strategie en het weerbericht. Wij, inclusief ikzelf, hebben hierin tekortgeschoten," zei Wolff.

Conclusie
De strategische fouten tijdens de Nederlandse Grand Prix hebben de focus gelegd op de noodzaak van betere besluitvorming en communicatie binnen het Mercedes-team. Met Wolff's belofte voor een diepgaande evaluatie, kijkt het team uit naar betere resultaten in de toekomstige races.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;