Menu
© Alpine
Nieuws

Pierre Gasly behaalt eerste Alpine-podium bij de Dutch Grand Prix

1 reactie | 888x gelezen
27-08-2023 17:59

ewald | Bij de Dutch Grand Prix beleefde Pierre Gasly een gedenkwaardige dag toen hij zijn eerste podiumplaats veroverde als coureur van het Alpine-team. Dankzij een strategische beslissing en enkele onverwachte momenten tijdens de race klom hij op tot de derde plaats.

Bron: Formule1nieuws

Een strategisch meesterstuk op Zandvoort
Circuit Zandvoort vormde het decor voor wat een opmerkelijke race zou worden voor Gasly. De Fransman, die de race vanaf de twaalfde plaats begon, zette een opmerkelijke prestatie neer. Door de slimme strategie van zijn team vóór de eerste stortbui klom hij op naar een plek bij de top vijf.

Duel met Ferrari in de Tarzanbocht
Het hoogtepunt van Gasly's race was ongetwijfeld zijn duel met Carlos Sainz van Ferrari. Met een gedurfde inhaalactie in de beroemde Tarzanbocht nam hij de vierde plek over vóór de tweede zware regenbui.

De beslissende tijdstraf
Hoewel Gasly tijdens de race een tijdstraf kreeg voor te snel rijden in de pitstraat, bleek dat ook Sergio Pérez dezelfde straf kreeg in de slotfase. Dit gaf Gasly de gelegenheid om de derde plaats veilig te stellen, wat zijn vierde podium in de Formule 1 betekende, maar zijn allereerste voor Alpine.

Gasly's reactie op zijn overwinning
Gasly was zichtbaar geëmotioneerd na het behalen van dit resultaat. "Dit gevoel is overweldigend," verklaarde hij, terwijl hij werd toegejuicht door het enthousiaste Nederlandse publiek. Na een uitdagende start van 2023 benadrukte hij hoe belangrijk deze prestatie was voor het team en zichzelf.

Conclusie
De Dutch Grand Prix van dit jaar zal de boeken ingaan als een van de meest gedenkwaardige voor Pierre Gasly en het Alpine-team. Dankzij teamstrategie, vaardigheid en een beetje geluk hebben zij laten zien dat ze tot de top van de Formule 1 behoren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

nu, dat had ik niet verwacht! Dat hij ees voor ocon zou eindigen. Maar des te mooier natuurlijk. Denkelijk haal ik ook mooie punten in de managergame. Beide alpines in de punten, albon. Hulkenberg wel niet, ma hij haalt wel mooie punten, door zijn wegingsgraad

0 27-08-2023 18:16:22
;