Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton's Vooruitzichten op de Nederlandse Grand Prix na vroege uitschakeling in Q2

0 reacties | 877x gelezen
26-08-2023 17:54

ewald | Lewis Hamilton uitte zijn twijfels over de mogelijke uitkomst van de Nederlandse Grand Prix na een onverwachte exit tijdens de Q2-sessie in Zandvoort.

Bron: Formule1nieuws

Verrassende wending tijdens de kwalificatie
In de aanloop naar de Nederlandse Grand Prix leek Lewis Hamilton op koers voor een sterke startpositie. De Mercedes-coureur, die gedurende de oefensessies consequent in de top vijf zat, zal echter niet hoger starten dan de 13e plaats. Dit na een uitdagende kwalificatiesessie met wisselende omstandigheden.

Sessies Hamilton verstoord
Hamilton's korte sessie werd verstoord door meerdere incidenten. Onderzocht wordt of Aston Martin-coureurs Lance Stroll en Fernando Alonso en Yuki Tsunoda van AlphaTauri de zevenvoudig wereldkampioen op verschillende momenten in de weg zaten tijdens Q1 en Q2.

Prestaties Mercedes in 2023
Met Hamilton's recente vroege uitschakeling hebben Mercedes-auto's in acht van de 16 kwalificatiesessies van 2023, inclusief sprintduels, de Q3 niet gehaald. Zijn teamgenoot George Russell slaagde er echter in om als derde op de grid te eindigen, slechts twee tienden achter een plek op de eerste rij.

Reactie van Hamilton
Op de vraag hoe hij de race voorzag, was Hamilton's antwoord duidelijk. “De auto was gewoon moeilijk. Ik zal proberen om het negatieve van vandaag om te zetten in een positief resultaat.” Gezien de beperkte inhaalmogelijkheden op het compacte Zandvoort-circuit, lijkt een vijfde podiumplaats voor Hamilton dit seizoen onwaarschijnlijk.

Toekomstige kansen
Hoewel Hamilton zijn verkeersproblemen niet als excuus naar voren bracht, gaf hij aan dat het incident met Tsunoda geen invloed had op zijn tijd. Hamilton benadrukte dat, ondanks de aanwezigheid van andere coureurs op de baan, het echte probleem was dat ze simpelweg te langzaam waren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;