Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc en zijn onverwachte crash tijdens kwalificatie in Zandvoort

9 reacties | 949x gelezen
26-08-2023 17:29

ewald | Het onverwachte moment van Leclerc in Q3 In een spannende kwalificatiesessie voor de Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort, beleefde Charles Leclerc een onverwacht en duur moment. Net nadat de auto's het circuit weer hadden betreden na een crash van Logan Sargeant, eindigde de sessie voor Leclerc na een uitglijder in Bocht 9.

Bron: Formule1nieuws

Hoe de crash gebeurde
Bij het ingaan van de bocht leek Leclerc de controle over zijn SF-23 te behouden, maar hij gleed de natte grasmat op. Eenmaal op het natte gras verloor de Ferrari-coureur alle grip en gleed hulpeloos de vangrail in. Dit incident beschadigde de linkerkant van zijn wagen aanzienlijk. Kort na zijn crash, uitte Leclerc zijn frustratie over de boordradio met de verzuchting "for f**k's sake."

Uitdagingen van de dag
De dag verliep niet zonder uitdagingen voor Leclerc. Tijdens de derde vrije training (FP3) kwam hij twee keer dichtbij de vangrail in de uitloop van Bocht 1, waarbij de gladde omstandigheden duidelijk hun tol eisten. Ondanks dat de regen minder werd en de coureurs overstapten naar slicks in Q3, bleven de baancondities listig, vooral buiten de ideale racelijn. Eerder had Logan Sargeant al aangetoond hoe riskant het kon zijn, zijn crash in Bocht 3 zorgde voor een flinke vertraging in de sessie.

Ferrari's algemene prestatie
Het was over het algemeen een teleurstellende dag voor Ferrari. Naast Leclerc's tegenslag, kwalificeerde zijn teamgenoot Carlos Sainz zich op de zesde plaats, wat wellicht niet het verwachte resultaat was voor het iconische Italiaanse team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;