Menu
© Ferrari
Nieuws

Zorgen bij Ferrari na teleurstellende trainingen voor de Nederlandse Grand Prix

9 reacties | 959x gelezen
25-08-2023 22:17

ewald | Moeizame trainingen voor Ferrari op Zandvoort Het was een moeilijke vrijdag voor Ferrari op het circuit van Zandvoort. De trainingssessies lieten zien dat het team niet op het gewenste niveau presteert. De verwachtingen van het Ferrari-duo, bestaande uit Carlos Sainz en Charles Leclerc, zijn hierdoor getemperd.

Bron: Formule1nieuws

Ferrari in het nadeel bij de overstap naar hogere downforce
De aanpassing van een lage naar een hoge downforce lijkt niet gunstig te zijn voor de Ferrari SF-23. Leclerc eindigde op een 11e plaats tijdens de tweede vrije training (VT2) - dit was het beste resultaat van de dag voor Ferrari tijdens de Nederlandse Grand Prix-trainingen.

Carlos Sainz spreekt over de uitdagingen
Sainz kreeg slechts één sessie de tijd om zijn ritme te vinden op het Nederlandse circuit. Na een vervanging door juniorrijder Robert Shwartzman tijdens de eerste vrije training, erkende Sainz dat er werk aan de winkel is. "Toen ik vanmiddag weer in de auto stapte, was het geen gemakkelijke sessie," gaf hij toe.

Het team heeft volgens Sainz verbeteringen nodig op het gebied van rondetijden, downforce en balans. Vergelijkingen met hun prestaties op hogere downforce tracks in Hongarije tonen aan dat Ferrari moeite heeft om net zoveel downforce te verkrijgen als andere teams.

Optimisme bij Leclerc
In tegenstelling tot Sainz was Leclerc enigszins optimistischer. Ondanks de uitdagingen benadrukte hij dat kleine verbeteringen in tijd een groot verschil kunnen maken voor het team tijdens de kwalificatie in Zandvoort. "We moeten nog steeds een stap vooruitzetten en uitzoeken wat er mis was voor morgen," concludeerde Leclerc.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;