Menu
© Haas F1
Nieuws

Nico Hulkenberg veroorzaakt rode vlaggen na crash in Zandvoort

9 reacties | 819x gelezen
25-08-2023 15:19

ewald | Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland leidde een crash van Haas-coureur Nico Hulkenberg tot het tonen van de rode vlaggen.

Bron: Formule1nieuws

Eerste vrije training in Zandvoort
Nog geen 20 minuten voor het einde van de eerste vrije training op het circuit van Zandvoort, maakte Hulkenberg de eerste opvallende fout na de zomerpauze van vier weken. In het laatste deel van de ronde verloor Hulkenberg de controle over zijn wagen, wat resulteerde in een crash tegen de barrières in de laatste bocht.

Onfortuinlijke spin in Arie Luyendykbocht
Op het moment dat hij de lange rechtse bocht, genaamd Arie Luyendykbocht, benaderde, verloor Hulkenberg de controle over de achterkant van zijn VF-23. Dit leidde tot een spin in het grind, waarna hij zachtjes tot stilstand kwam tegen de barrière. Hoewel de schade aan de auto minimaal was, kon Hulkenberg niet op eigen kracht uit het grind komen, wat leidde tot het tonen van de rode vlaggen.

Impact op Lewis Hamilton
De crash verstoorde tevens een veelbelovende ronde van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur leek op weg naar de snelste tijd van allemaal toen Hulkenberg's incident plaatsvond.

Besluit na viering
De crash kwam als een onaangename verrassing, vooral nadat Hulkenberg donderdag nog een feestelijke dag beleefde. Zowel hij als Kevin Magnussen werden bevestigd om ook in 2024 bij het Haas-team te blijven.

Schade aan Haas' nieuwe voorvleugel
Haas teambaas Guenther Steiner was allesbehalve blij met het incident. Hulkenberg's crash beschadigde één van de weinige geüpdatete voorvleugels die het team dit weekend tot hun beschikking had. "De voorvleugel is beschadigd en dat is juist het onderdeel dat onbeschadigd zou moeten blijven," meldde hij aan Sky F1.

Overwegingen voor de volgende sessie
"We hebben nog een andere vleugel, maar slechts één. We moeten nu beslissen of we het risico nemen om deze vanmiddag te monteren, of dat we hem bewaren voor morgen," zei Steiner.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;