Menu
© AlphaTauri
Nieuws

AlphaTauri's ambitieuze vooruitzichten: Hoe Tost de toekomst ziet voor de Nederlandse GP kwalificatie

9 reacties | 818x gelezen
25-08-2023 15:09

ewald | Het Formule 1-seizoen heeft altijd zijn aandeel verrassingen en verwachtingen, en AlphaTauri, ondanks hun huidige positie, is geen uitzondering. De uitspraken van teambaas Franz Tost vóór de kwalificatie voor de GP van Nederland duiden op een hernieuwd vertrouwen en optimisme.

Bron: Formule1nieuws

AlphaTauri: Van drie punten naar top tien
AlphaTauri heeft dit seizoen een bescheiden oogst van slechts drie punten. Het is duidelijk dat het team ernaar streeft om hun prestaties te verbeteren en zich te herpakken. Tost's recente voorspellingen over de kwalificatie na slechts één vrije training zijn veelzeggend. Volgens de teambaas zal ten minste één van hun auto's de Q3 halen, terwijl de andere auto sterk zal concurreren in Q2, op de drempel van de top tien.

Gelijk spel voor Tsunoda en Ricciardo
Tost benadrukt de gelijke kansen voor zowel Yuki Tsunoda als Daniel Ricciardo. Tsunoda, die 9e stond in VT1, heeft consistent laten zien wat hij waard is. Maar het is Ricciardo's indrukwekkende prestatie, ondanks zijn recente terugkeer, die opvalt. Ricciardo, die 13e eindigde in VT1, nam het stoeltje over van Nyck de Vries. Tost sprak vol lof over hem, en hoe hij zich snel weer thuis voelde binnen het team en de auto.

Belangrijke feedback en vooruitzichten
De feedback die Ricciardo na VT1 gaf, was cruciaal. Tost gelooft dat deze inzichten het team in de komende races zullen helpen. Met de Nederlandse GP op komst, zullen alle ogen gericht zijn op teams als AlphaTauri om te zien of ze de verwachtingen kunnen waarmaken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;