Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappen optimistisch over kansen in Zandvoort ondanks wisselvallige weersverwachtingen

9 reacties | 817x gelezen
24-08-2023 21:59

ewald | Max Verstappen staat op het punt geschiedenis te schrijven. Na een welverdiende pauze en een indrukwekkende reeks overwinningen voor de zomerstop, lijkt Verstappen onstuitbaar. Dit weekend kan hij een recordaantal overwinningen evenaren dat tien jaar geleden door Sebastian Vettel, toen ook voor Red Bull Racing, werd gevestigd.

Bron: Motorsport

Recordjacht in eigen land
Verstappen is zich zeer bewust van zijn indrukwekkende prestaties dit seizoen en is vastbesloten zijn succes voort te zetten in Zandvoort. "Het zou een eer zijn om dit record te evenaren, maar het belangrijkste blijft om de kampioenschappen te winnen", aldus Verstappen, zoals geciteerd door Motorsport.com.

Zandvoort en de invloed van het weer
Zandvoort, met zijn grote bochten en afhankelijkheid van downforce, lijkt sterk op het circuit in Boedapest. Hier speelt de RB19's downforce een cruciale rol, wat zou kunnen betekenen dat het DRS-voordeel van Red Bull kleiner wordt.

Maar wat als het gaat regenen? Verstappen is niet al te bezorgd over de invloed van regen op de race in Zandvoort. "Hier rijd je in het droge ook al bijna met de grootste achtervleugel die je hebt, dus dat maakt de aanpassing in de regen wat makkelijker," legt hij uit.

Uitdagingen in het vooruitzicht
Terwijl Verstappen uitkijkt naar de race in Zandvoort, zijn er ook andere circuits waar hij zich op voorbereidt. "Er zijn een paar banen die moeilijker zullen zijn en die minder goed bij onze auto passen, zoals de hobbelige stratencircuits van Singapore en Las Vegas," geeft hij toe.

Het belang van genieten van het moment
Ondanks de druk en verwachtingen blijft Verstappen gefocust op het genieten van zijn prestaties. Hij haalt herinneringen op aan gesprekken met zijn vader, die hem altijd adviseerde te genieten van de goede tijden. "Deze tijd gaat snel voorbij. Voor je het weet, race je niet meer en doe je andere dingen," reflecteert Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;