Menu
© Pirelli
Nieuws

Fernando Alonso en Aston Martin's verrassende uitspraken over de F1 2023

9 reacties | 942x gelezen
24-08-2023 21:47

ewald | Alonso's verwachtingen voor 2023 Aston Martin-coureur Fernando Alonso heeft onlangs aangegeven dat het hem niet zou ontmoedigen als hij in 2023 niet meer op het podium zou verschijnen. Hoewel de samenwerking tussen Alonso en Aston Martin aan het begin van het seizoen 2023 succesvol bleek, met Alonso die vijf keer het podium behaalde in de eerste zes races, lijkt het erop dat het team sindsdien enige snelheid heeft verloren.

Bron: Formule1nieuws

Concurrentie neemt toe
Alonso ziet in dat de concurrentie steeds feller wordt met teams zoals Mercedes, McLaren en Ferrari die nu op gelijke voet lijken te strijden. "Het wordt lastiger met zoveel competitie vechtend voor de podiumplaatsen," merkte Alonso op. Hij voegde eraan toe dat hoewel een zesvoudig podium in de tweede helft misschien een uitdaging zou zijn, hij tevreden zou zijn met nog twee of drie podiumplaatsen.

Terugblik op de eerste helft van het seizoen
De zomerpauze van de F1 2023 gaf Alonso de kans om tijd door te brengen met zijn familie in Oviedo, Spanje. Desondanks bleef hij zich voorbereiden op de rest van het seizoen. Alonso sprak zijn waardering uit voor zijn team en benadrukte het belang van rust, vooral na een intensieve maand juli met vier races.

Ondanks enkele recente tegenslagen kijkt Alonso vol trots terug op de prestaties van het team in de eerste helft van het seizoen 2023. "We bevonden ons vanaf de eerste race in een zeer sterke positie en hebben elke kans in de eerste races gemaximaliseerd," zei Alonso.

De weg vooruit voor Aston Martin
Met de tweede helft van het seizoen op komst, heeft Aston Martin de taak om de competitie bij te benen. "Alles is nu zo dichtbij achter Red Bull met Mercedes, Ferrari, Aston Martin en McLaren. We willen tot Abu Dhabi in die strijd blijven," verklaarde Alonso.

Alonso vergeleek de opmars van Aston Martin met concurrerende teams in de Champions League en benadrukte de uitdagingen van het consistent blijven presteren op het hoogste niveau van de Formule 1. Hoewel de AMR23 snel is, benadrukte Alonso dat succes niet alleen afhankelijk is van de snelheid van de auto, maar ook van de algehele teamstrategie en betrouwbaarheid.

Aston Martin in de Constructors’ stand
Momenteel staat Aston Martin op de derde plaats in de Constructors’ stand, 51 punten achter Mercedes en vijf punten voor op Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;