Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappen en zijn passie voor Circuit Zandvoort

9 reacties | 779x gelezen
24-08-2023 21:13

ewald | Het succes van Verstappen: een stimulans voor de Nederlandse Formule 1 Max Verstappen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hoe trots hij is op het Circuit Zandvoort en de Dutch Grand Prix. Hij sprak onlangs vol lof over de Formule 1-race op dit historische circuit, die na lange tijd weer terug is op de kalender van het Formule 1-seizoen.

Bron: Formule1nieuws

De gloriedagen van de Dutch Grand Prix
De Dutch Grand Prix kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1950. Verstappen benadrukte hoe deze race al diverse keren verreden werd op Zandvoort tussen 1950 en 1985. Maar na het faillissement van de Circuit Exploitatie Nederlandse Autorensport Vereniging, duurde het even voordat Zandvoort weer een vaste plek kreeg in de F1-kalender.

Verstappens eerste titel en de invloed op Zandvoort
2021 was niet alleen het jaar waarin Zandvoort opnieuw werd opgenomen in de F1-circus, maar ook het jaar waarin Verstappen zijn eerste wereldtitel behaalde. Een bijzondere prestatie die samenvalt met de hernieuwde interesse in de Nederlandse Formule 1-race.

Steun van de Oranjefans
Zandvoort wordt dit weekend overspoeld met fans in oranje kleding, tatoeages en allerlei uitingen van steun voor Verstappen. De coureur is er zichtbaar door geroerd en geeft aan dat het hem geen extra druk geeft, maar juist motiveert.

Toekomst van Zandvoort en de mogelijke roulatie met andere circuits
Met contracten voor de seizoenen 2024 en 2025, is de toekomst van de Dutch Grand Prix voorlopig verzekerd. Echter, geruchten doen de ronde over een mogelijke roulatie tussen de circuits in Nederland en België, vergelijkbaar met hoe de Nürburgring en Hockenheimring dat deden in Duitsland. Verstappen ziet hier zeker mogelijkheden in en gelooft dat beide landen hier profijt van kunnen hebben.

Conclusie
Het is duidelijk dat Max Verstappen een grote affiniteit heeft met Circuit Zandvoort en de Dutch Grand Prix. Met zijn succes in de Formule 1 en de passie van de Nederlandse fans, staat de race op Zandvoort garant voor nog vele jaren spektakel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;