Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari zet in op Zandvoort: Sainz en Leclerc op zoek naar dominantie

9 reacties | 955x gelezen
23-08-2023 19:40

ewald | Het prestigieuze Italiaanse Formule 1-team, Ferrari, bereidt zich voor op de race in Zandvoort, een circuit dat zowel historisch als technisch gezien unieke uitdagingen biedt.

Bron: Formule1nieuws

Carlos Sainz: Terugkeer naar vorm
Carlos Sainz, een getalenteerde coureur die dit seizoen de Ferrari SF-23 bestuurt, heeft tot nu toe een seizoen gehad dat gekenmerkt wordt door stabiliteit en consistentie. Hoewel hij nog niet op het podium heeft gestaan, heeft hij zijn team dicht bij de concurrentie gehouden en laat hij slechts een kleine marge achter op zijn teamgenoot, Charles Leclerc.

Terugkijkend op het seizoen beschrijft Sainz zijn ervaring: "Zandvoort is altijd een unieke ervaring. De bochten, vooral bochten vijf tot en met zeven, brengen het circuit echt tot leven. Deze sectie, net na de uitdaging van de Hugenholtzbocht, is echt waar je de kracht en snelheid van een Formule 1-auto kunt voelen."

Over de fans en de sfeer op het circuit zei hij: "Het is altijd een genot om hier te racen. De fans, vooral die van Max Verstappen, hebben me altijd met respect behandeld. De energie van een vol stadion is ongeëvenaard."

Teamchef Frédéric Vasseur: Strategie voor Zandvoort
Ferrari's teambaas, Frédéric Vasseur, is optimistisch over de kansen van het team in Zandvoort. Na een sterk optreden in België, waarbij Leclerc het podium haalde, ziet Vasseur dit raceweekend met vertrouwen tegemoet.

Vasseur merkte op: "Onze prestaties in België waren te danken aan een combinatie van uitstekende voorbereiding, strategie, bandenbeheer en efficiënte pitstops. Zandvoort is een uitdaging op zich. We zijn ons bewust van het feit dat de marges achter Red Bull Racing, gezien de korte lengte van het Zandvoortse circuit, zelfs nog kleiner zullen zijn dan in Spa."

Het belang van kwalificatie op dit circuit wordt door Vasseur benadrukt: "Kwalificatie wordt cruciaal. Met zo'n kort circuit kunnen de verschillen in de top tien slechts in de duizendsten van seconden liggen."

Vooruitblik op Zandvoort
Met de jacht op Aston Martin en Mercedes in volle gang, en slechts vijf punten verschil met Aston Martin, is Ferrari vastbesloten om een sterke prestatie neer te zetten in Zandvoort. De strategie en de ervaring van hun coureurs zullen cruciaal zijn in hun streven naar dominantie op dit historische circuit.

Voor nu blijft de vraag: zal Ferrari's focus en vastberadenheid hen naar de top van het podium in Zandvoort brengen? Het antwoord wordt dit weekend onthuld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;