Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Alfa Romeo waarschuwt coureurs: "Comfortabele positie is niet gegarandeerd"

9 reacties | 815x gelezen
23-08-2023 16:45

ewald | Ondanks het streven naar stabiliteit in de line-up van coureurs, heeft Alessandro Alunni Bravi, de algemeen directeur van Alfa Romeo, Valtteri Bottas en Zhou Guanyu gewaarschuwd zich niet te veilig te voelen in hun posities.

Bron: Speedcafe

Bottas en Zhou: Een dynamisch duo met uitdagingen voor de boeg
Vorig seizoen bundelden Bottas en Zhou hun krachten. De voormalige Mercedes-coureur met veel ervaring en de rookie droegen bij aan de zesde plaats van Alfa Romeo in het Constructeurskampioenschap. Dit seizoen is echter niet zonder uitdagingen gebleken; het team staat momenteel negende en heeft in 12 races slechts negen punten behaald.
Contractperikelen: Onduidelijkheid over de toekomst van Zhou
Er zijn speculaties ontstaan over de toekomst van Zhou, die slechts een éénjarig contract heeft bij het team. Toen hierover werd gevraagd, vertelde Alunni Bravi: “We zullen zien wat de toekomst brengt, maar op dit moment is mijn prioriteit om de samenwerking voort te zetten tot de overgang naar Audi compleet is.”

Opkomend talent: Theo Pourchaire klopt op de deur
De geruchten zijn niet verstomd, vooral niet met het Sauber-junior talent, Theo Pourchaire, die momenteel deelneemt aan het Formula 2 kampioenschap. Maar het lijkt erop dat Pourchaire nog minstens een jaar zal moeten wachten als hij een zitje wil bij Sauber. Alunni Bravi benadrukte het belang van "stabiliteit" in zijn keuze voor coureurs, vooral nu het team zich voorbereidt op het afscheid van Alfa Romeo en de komst van Audi.

Focus op stabiliteit en prestatie
“Ik heb altijd gezegd dat stabiliteit voor ons een sleutelfactor is," zei Alunni Bravi in een gesprek met Speedcafe. "We bevinden ons in een transformatieproces en het is voor mij belangrijk om op bepaalde gebieden stabiliteit te behouden. Maar dat betekent niet dat onze coureurs zich in een comfortabele positie bevinden.”

De uitdagingen van dit seizoen: Een blik op de prestaties
Dit seizoen hebben Bottas en Zhou vergelijkbare resultaten laten zien, zoals de puntenstand suggereert. Echter, zoals Alunni Bravi benadrukte, gelooft Alfa Romeo dat ze de prijs betalen voor de dip van vorig jaar. Dit heeft ertoe geleid dat ze dit jaar met een achterstand zijn begonnen.

Bottas uitte zijn gevoelens hierover: “Het hele team begrijpt dat we dit seizoen niet zo sterk zijn begonnen als vorig jaar. Het is lastig geweest om vanuit die positie te groeien. We blijven wel upgraden doorvoeren, maar de concurrentie zit ook niet stil. We zijn niet tevreden over de huidige prestaties en het is zwaar om achteraan te racen als je dichter bij de voorkant wilt zitten."

Conclusie: Een blik op de toekomst
Alfa Romeo staat voor een uitdagend seizoen, waarin de focus ligt op het verbeteren van de prestaties en het handhaven van stabiliteit binnen het team. Terwijl de coureurs en het team hun best doen om te presteren, blijft de toekomst onzeker in een sport waar elk detail telt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;