Menu
© Ferrari
Nieuws

Laatste Update over Ferrari's Contractonderhandelingen met Carlos Sainz

10 reacties | 894x gelezen
23-08-2023 16:31

ewald | Audi F1 Geruchten Rondom Ferrari De geruchten over Audi F1 nemen niet af, en daarom heeft Ferrari teambaas Fred Vasseur een update gegeven over de contractbesprekingen met Carlos Sainz.

Bron: Motorsport.com Italy

Beslissing voor het einde van F1 2023 Seizoen
Ferrari teambaas Fred Vasseur heeft nogmaals benadrukt dat er voor het einde van het F1 2023 seizoen een beslissing zal worden genomen over de toekomst van Carlos Sainz. Sainz, die Sebastian Vettel verving aan het begin van 2021, heeft sindsdien 13 podiumfinishes behaald voor Ferrari. Dit omvat zijn eerste F1-overwinning tijdens de Britse Grand Prix van 2022 op Silverstone. Desondanks zijn er twijfels ontstaan over de toekomst van de Spaanse coureur wiens huidige contract eind volgend seizoen afloopt.

Verbinding met Sauber in 2025
Recentelijk zijn er sterke geruchten dat Sainz mogelijk overstapt naar het Sauber team in 2025. Dit gaat vooraf aan de herbranding van Sauber naar Audi, passend bij de komst van de Duitse fabrikant bij de volgende grote regelwijziging in de F1. Andreas Seidl, voormalig teambaas van Sainz bij McLaren, is vorig jaar aangesteld als CEO van Sauber Motorsport en zou een sleutelrol spelen in de transitie van Audi naar de F1.

Valtteri Bottas en Zhou Guanyu zijn op dit moment de coureurs voor het Sauber team, beide toegetreden in 2022. Desalniettemin heeft Sainz herhaaldelijk zijn wens uitgesproken om zijn toekomst duidelijk te hebben voor het volgende seizoen.

Ferrari's Standpunt
In een interview met diverse media benadrukte Vasseur Ferrari's houding ten opzichte van Sainz: "Ik denk dat we volledig op één lijn zitten met Carlos. We hebben dezelfde vraag meerdere keren gekregen en geven altijd hetzelfde antwoord. We hebben tijd om te overleggen. We willen het volgende seizoen beginnen met een duidelijke situatie. We hebben nog vier of vijf maanden om te beslissen. We zijn volledig afgestemd op dit punt met Carlos en zijn management en de discussie zal snel plaatsvinden."

Toekomstplannen voor Sainz
In juli meldde het Italiaanse blad Corriere dello Sport dat Ferrari zich al voorbereidt op het vertrek van Sainz eind 2024, waarbij Williams-coureur Alex Albon wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger. Albon, afkomstig uit de juniorenschool van Red Bull, behaalde drie puntenfinishes in de eerste 12 races van dit seizoen. Een anoniem lid van Sainz's team liet echter doorschemeren dat de toekomst van de 28-jarige coureur bij Ferrari blijft: "Plan A is Ferrari, Plan B is Ferrari en Plan C blijft ook Ferrari", aldus de woordvoerder tegen de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Conclusie
De toekomst van Carlos Sainz in de Formule 1 blijft een veelbesproken onderwerp in de motorsportwereld. Terwijl de geruchten blijven circuleren, lijken zowel Ferrari als Sainz vastbesloten om hun samenwerking voort te zetten. Wat de toekomst ook brengt, fans over de hele wereld zullen het nieuws op de voet volgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;