Menu
© Pirelli
Nieuws

Max Verstappen Overweegt Pensionering na Huidige Red Bull Contract

9 reacties | 942x gelezen
21-08-2023 09:33

ewald | Toekomst in de Formule 1 Volgens Helmut Marko, zou het hem niet verbazen als Max Verstappen besluit om de Formule 1 te verlaten zodra zijn huidige contract met Red Bull afloopt. Verstappen, tweevoudig wereldkampioen, heeft in het verleden al duidelijk gemaakt dat hij andere ambities heeft buiten de Formule 1. Hoewel hij momenteel midden in een langdurige overeenkomst met Red Bull zit en geniet van de vele overwinningen, loopt zijn contract af aan het einde van het seizoen 2028.

Bron: Motorsport-Magazin

Marko merkte op tegenover Motorsport-Magazin.com: "Ik zie hem niet zo lang rijden als bijvoorbeeld een Alonso. Hij zal op een bepaald moment zeggen: 'Het is genoeg geweest.' Veel hangt af van hoe de sport zich ontwikkelt."

Kritiek op Formule 1 Kalender
Verstappen heeft zijn zorgen geuit over de uitdijende Formule 1 kalender, die volgend seizoen naar 24 races gaat. In een recent interview met De Telegraaf zei hij: "Het zou niet alleen om geld moeten gaan. Sommigen denken misschien: 'hij verdient veel geld, waar klaagt hij over?' Maar het gaat om welzijn, hoe je dingen beleeft, en niet om hoeveel je verdient."

Tijdsdruk en Verplichtingen
De coureur sprak ook over de tijdsdruk waarmee hij te maken heeft, zoals de mediadag op donderdag, het werk in de simulator en zijn inschatting dat hij "meer dan een maand per jaar" besteedt aan marketing. "Op een gegeven moment heb je daar geen zin meer in," voegde hij eraan toe.

Recordbrekend Seizoen
Verstappen heeft dit seizoen een indrukwekkende vorm getoond met 10 overwinningen uit 12 races. Met nog 10 races te gaan, is hij goed op weg om zijn record van 2022 voor de meeste overwinningen in één seizoen te verbreken. Bovendien heeft hij de kans om twee records van Michael Schumacher te evenaren: de meeste opeenvolgende podiumplaatsen en het vroegst behalen van het kampioenschap.

Toekomstige Ambities
Als Verstappen zijn dominantie voortzet, wat Lewis Hamilton vreest dat nog drie jaar kan duren, zou hij tegen die tijd zes wereldtitels op zijn naam kunnen hebben. "Wat is het record? Zeven titels? De fascinatie, de passie moet er voor hem zijn," zegt Marko. Hij benadrukt ook hoe intensief de voorbereiding voor elke race is en hoeveel tijd Verstappen kwijt is aan PR en marketing verplichtingen.

Concluderend, als de druk van het constant moeten presteren en winnen Verstappen te veel wordt, accepteert Marko dat "hij dan alleen nog maar dingen doet die hij leuk vindt, waar de druk wegvalt."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;