Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes onthult twee hoofdpunten voor de laatste 10 races in hun titelstrijd

9 reacties | 838x gelezen
21-08-2023 09:24

ewald | Met de terugkeer van de Formule 1 na de zomerstop, heeft Mercedes hun twee voornaamste aandachtsgebieden voor de laatste 10 races van het seizoen geïdentificeerd.

Bron: Formule1nieuws

Terugkeer naar de Grand Prix van Nederland
Na een pauze van vier weken is het eindelijk weer een Formule 1-raceweek, met als hoogtepunt de Grand Prix van Nederland dit weekend. Hoewel de strijd om de titel bijna wiskundig gezien buiten hun bereik is, ligt Mercedes nog steeds op koers voor de tweede plaats.

Resultaten en onderzoek: de missie van Mercedes in 2023
Mercedes voert momenteel met 51 punten de leiding over Aston Martin, maar voor een team dat acht keer op rij het Constructeurs kampioenschap heeft gewonnen, is alles minder dan de eerste plaats een teleurstelling. Met dit in gedachten moet het team beslissen hoeveel middelen ze willen inzetten voor de auto van 2024.

Hoofd technisch officier, Mike Elliott, gaf toe: "Onze focus voor de laatste 10 races ligt vooral op balans. We willen ervoor zorgen dat we alles leren en dit integreren in de auto van volgend jaar. Daarnaast willen we strijden voor de tweede plaats in het kampioenschap."

Het belang van de tweede plaats
James Allison, die eerder dit jaar van functie wisselde met Elliott, benadrukte het belang van de tweede plaats: "Hoewel het niet overeenkomt met onze initiële doelstellingen, is P2 echt belangrijk voor ons allemaal, vooral in de tweede helft van het seizoen, waarbij de aandacht verschuift naar de W15."

Vooruitzichten voor 2024
Mercedes heeft de hoop om in 2024 weer voor de titel te vechten. "Ons doel is om kampioenschappen te winnen. Helaas zijn we dit jaar niet in die positie, maar dat willen we volgend jaar wel zijn," zei Elliott. Allison voegde toe: "Grote delen van het ontwerpbureau, voertuigdynamiek en productie voor lange termijn items beginnen zich voor te bereiden. Vanaf de zomerpauze ligt de grootste focus op de auto van volgend jaar, maar dit biedt ook kansen voor de W14."

Met het oog op de toekomst en de verschuivende doelen binnen het team, is het duidelijk dat Mercedes vastbesloten is om hun stempel op de sport te blijven drukken en hun voormalige dominantie te herwinnen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;