Menu
© Red Bull
Nieuws

Zak Brown Bewondert 'Indrukwekkende' Max Verstappen die de Standaard Blijft Verleggen

10 reacties | 1152x gelezen
19-08-2023 21:11

ewald | Zak Brown, de CEO van McLaren Racing, spreekt vol lof over Max Verstappen, de coureur die telkens opnieuw de lat hoger legt, net op het moment dat McLaren denkt dichterbij te komen.

Bron: Formule1nieuws

McLaren en de Opkomst van Verstappen in 2023
In de Formule 1 van 2023 is Max Verstappen met zijn Red Bull-team het gesprek van de dag. Met een perfecte score van 12 overwinningen uit 12 races, waarvan 10 door Verstappen zelf, domineren zij het circuit. Maar ook McLaren heeft de aandacht getrokken. Hun opmars, mede dankzij een upgrade-programma voor de MCL60, heeft hen in de schijnwerpers gezet als de uitdager van het oppermachtige Red Bull-team.

Hoogtepunten van McLaren: Norris en Piastri
Met opeenvolgende P2 finishes voor Lando Norris op Silverstone en de Hungaroring, en een P2 finish voor Oscar Piastri in de Spa sprint, viert McLaren haar wederopstanding. Ondanks deze prestaties blijft Verstappen ongenaakbaar met een reeks van acht Grand Prix overwinningen op rij.

In een recent interview gaf Brown toe dat er voor McLaren weinig anders op zit dan respect te hebben voor de indrukwekkende prestaties van Verstappen. "Red Bull is een ongelooflijk team", zei Brown tegen Laola1. "We proberen dicht bij Max te komen, maar elke keer als je denkt dat je dichtbij bent, versnelt hij weer. Het is indrukwekkend om hem te zien rijden."

McLaren's Succesverhaal: Teaminspanning
Ondanks de dominantie van Verstappen, had Brown ook veel lof voor zijn eigen team. Hij prees het personeel voor hun enorme verbetering in vorm, die Norris en Piastri nu in staat stelt betere resultaten te leveren.

"De reden voor de recente omslag komt voornamelijk door de mensen in de fabriek; van ontwerp tot productie, de verbetering in betrouwbaarheid en zowel op het circuit als thuis de strategen", legde Brown uit. "Onze aerodynamische upgrades waren indrukwekkend. Mijn complimenten daarvoor. De coureurs laten nu hun potentieel zien.
Ze deden het eerder al heel goed, maar nu kunnen ze in de verbeterde auto nog overtuigender zijn."

McLaren's Ambitie: Terug aan de Top
Hoewel McLaren aanvankelijk naar een plaats in de onderste helft van de Constructors' stand keek, lijkt P5 nu hun laagst mogelijke eindpositie. Met nog 10 rondes te gaan, bestaat zelfs de kans om Ferrari, Aston Martin en Mercedes uit te dagen.

Brown heeft zijn zinnen gezet op het vestigen van McLaren als het op één na snelste team voor het resterende seizoen. "Om aan het einde van het seizoen het op één na snelste team te zijn, zou zeer bevredigend zijn", aldus Brown. "Er is nog een lange weg te gaan, maar we zijn zeker terug in de race."

Zak Brown heeft zijn ambities duidelijk gemaakt. Terwijl Verstappen en Red Bull hun dominantie voortzetten, is het McLaren-team vastberaden om weer een belangrijke speler te worden in de Formule 1-wereld. Het volgende hoofdstuk van dit verhaal wordt met spanning afgewacht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;