Menu
© Ferrari
Nieuws

Vasseur: "Sfeer bij Ferrari is geweldig"

10 reacties | 966x gelezen
19-08-2023 18:46

ewald | Frédéric Vasseur, de gloednieuwe teambaas van Ferrari, biedt een verhelderende blik op de interne dynamiek van het iconische Formule 1-team. Ondanks waarschuwingen en geruchten heeft Vasseur een andere kant van het Ferrari-team ervaren.

Bron: Formule1nieuws

Een frisse start bij Ferrari
Vasseur, onlangs aangesteld als teambaas van het prestigieuze Formule 1-team Ferrari, heeft een andere kijk op het team dan wat algemeen wordt aangenomen. Hij werd herhaaldelijk gewaarschuwd voor mogelijke onrust en interne conflicten binnen het team. Maar zijn ervaring sinds zijn aantreden vertelt een ander verhaal.

"Toen de paddock speculeerde over mijn mogelijke overstap naar Ferrari, waarschuwden velen me voor de chaos en interne conflicten die ik daar zou aantreffen," vertelt Vasseur. "Maar ik heb die chaos niet ervaren. Integendeel, het team voelt verenigd en doelgericht."

Het ware gezicht van Ferrari
Terwijl de wereld naar Ferrari keek als een team dat worstelde met interne problemen, en vaak de chaotische momenten uit het verleden als voorbeeld nam, vertelt Vasseur dat de huidige sfeer binnen het team positief en collaboratief is.

"De perceptie van Ferrari is volgens mij enigszins vertekend. Als ik Ferrari vergelijk met andere teams, zelfs met teams waarvan ik eerder deel uitmaakte, dan is de sfeer hier uitmuntend," benadrukt Vasseur.

Vasseur's benadering van leiderschap
In hetzelfde interview gaat Vasseur dieper in op zijn leiderschapsstijl en hoe deze bijdraagt aan de huidige sfeer binnen Ferrari.

"Bij Ferrari hebben we een cultuur van open discussie. We wijzen niet met de vinger naar elkaar, maar zoeken gezamenlijk naar oplossingen," zegt Vasseur. "Het is essentieel om kritisch te zijn, zonder arrogant of te zelfgenoegzaam te worden. We dagen elkaar uit, discussiëren en komen samen verder."

Conclusie
Frédéric Vasseur's recente uitspraken werpen nieuw licht op de innerlijke werking van Ferrari. Waar het team voorheen als turbulent en chaotisch werd gezien, biedt Vasseur een frisse, optimistische kijk die hoop geeft voor de toekomst van het team. Met Vasseur aan het roer lijkt Ferrari klaar voor een nieuw hoofdstuk in hun illustere Formule 1-geschiedenis.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;