Menu
© Alpine
Nieuws

Alpine's Technisch Directeur Ziet Mogelijkheden om als Vierde te Eindigen

9 reacties | 900x gelezen
18-08-2023 08:01

ewald | Alpine's technisch directeur heeft recentelijk aangegeven dat er "geen enkele reden" is waarom het team niet als vierde snelste team zou kunnen eindigen. Ondanks een turbulent seizoen voor het Franse team en meerdere managementwijzigingen, blijft het doel om zich als vierde te vestigen nog steeds realistisch volgens interne bronnen.

Bron: Auto motor und sport

Het Vertrouwen van Alpine: P4 Binnen Handbereik
Begin van het seizoen, leek het idee dat Alpine P4 zou behalen niet onrealistisch. Ze behaalden dit doel al in 2022. Met drie zwaargewichten boven hen, leek het een jaar van consolidatie. Echter, na acht maanden in 2023 en na enorme veranderingen bij het Franse team, blijft het vertrouwen in hun P4-doel onverminderd sterk.

Tijdens de lancering van de A523 in Londen eerder dit jaar, verklaarde Otmar Szafnauer dat het hun doel was om de P4-positie te claimen. Vorig jaar hadden ze een felle strijd met McLaren voor die plek en eindigden ze 342 punten achter de top drie. Nu zijn ze echter 134 punten verwijderd van P4 en zonder teamhoofd.

Veranderingen bij Alpine
Vlak voor de zomerstop, maakte Alpine een schokkende beslissing door Szafnauer en Alan Permane te ontslaan. Pat Fry vertrok naar Williams. Matt Harman, de technisch directeur van Alpine sinds vorig jaar en voormalig Mercedes-medewerker, is een van de weinige leidinggevenden die zijn positie behield.

Harman gelooft dat, ondanks een struikelend begin van het jaar en grote veranderingen, het doel om als vierde snelste team te eindigen nog steeds haalbaar is. "Aan het begin van het seizoen introduceerden we veel nieuwe onderdelen," vertelde hij aan Auto Motor und Sport. "We hebben even gepauzeerd, terwijl onze concurrenten later in actie kwamen."

Hun derde ontwikkelingsfase begon met de voorvleugel en werd in Spa voortgezet met een nieuwe bodemplaat. Harman hoopt dat deze veranderingen binnenkort invloed zullen hebben op de resultaten. "We hebben onze doelen niet gewijzigd. We willen het vierde beste team zijn en ik zie geen reden waarom dat niet zou lukken."

Toekomstplannen van Alpine
Ondanks kritiek over het ontbreken van een vast teamhoofd en een motor die niet optimaal presteert, benadrukte Harman dat het team de wagen van dit jaar blijft ontwikkelen. "Je zult na de zomerstop nog upgrades zien," zei hij.

De ontwerpfase voor de A524 is al in volle gang. Na de zomerpauze zal er besloten worden wanneer de meeste middelen voor het volgende jaar toegewezen zullen worden.

Met vastberadenheid en focus kijkt Alpine naar de toekomst, met als doel hun concurrenten te overtreffen en hun positie in de Formule 1-hiërarchie te versterken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;