Menu
© Ferrari
Nieuws

Fred Vasseur onthult regelmatige gesprekken met Lewis Hamilton tijdens Mercedes contractverlenging

9 reacties | 1063x gelezen
15-08-2023 21:30

ewald | Vasseur bevestigt sterke band met Hamilton Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft onthuld dat hij voortdurend in gesprek is met Lewis Hamilton, terwijl de verlenging van Hamiltons contract bij Mercedes nog steeds in behandeling is. Ondanks herhaalde geruststellingen dat Hamilton zijn loopbaan bij Mercedes zal voortzetten, zijn de onderhandelingen over een nieuw contract nog niet afgerond.

Bron: La Gazzetta dello Sport

Historische band tussen Vasseur en Hamilton
Vasseur staat bekend om zijn nauwe relatie met Hamilton, een band die terugvoert naar 2006 toen Vasseur toezicht hield op Hamiltons baanbrekende GP2-titelwinnende campagne. Deze prestatie leidde direct tot Hamiltons promotie naar de F1 met McLaren, als teamgenoot van de toenmalige tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

"Ik praat bij elke GP met hem; hij racete 20 jaar geleden voor mij en we zijn nog steeds nauw verbonden," zei Vasseur in een interview met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

Hamilton's potentieel bij Ferrari
Voorafgaand aan zijn beslissing om bij Mercedes te blijven, werd Hamilton gelinkt aan een lucratieve overstap naar Ferrari. Er waren geruchten dat John Elkann, de president van Ferrari, persoonlijk betrokken was bij een poging om de zevenvoudig wereldkampioen naar het team te lokken. Toch was Vasseur duidelijk dat er geen aanbod was gedaan naar Hamilton toe.

"We hebben Lewis Hamilton geen aanbod gestuurd en hebben ook geen gesprekken met hem gehad," verklaarde Vasseur.
Ondanks de geruchten gaf Vasseur toe dat geen enkel team de kans zou laten liggen om een coureur van Hamiltons kaliber te tekenen.

Hamilton's indrukwekkende carrière bij Mercedes
Hamilton stapte tien jaar geleden over van McLaren naar Mercedes en won in de daaropvolgende zeven jaar zes titels. Dit was na de introductie van F1's V6 hybride regels in 2014, waardoor hij het langstaande record van Michael Schumacher van zeven wereldkampioenschappen evenaarde. Daarnaast werd hij de eerste coureur in de geschiedenis die zowel 100 Grand Prix-overwinningen als poleposities overschreed.

Conclusie
Terwijl de speculatie over Hamiltons toekomst blijft voortduren, is één ding zeker: zijn invloed en nalatenschap in de Formule 1 zijn ongeëvenaard. Of hij nu kiest voor een verlenging bij Mercedes of een nieuwe uitdaging aangaat, de Formule 1-gemeenschap zal met grote belangstelling toekijken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;