Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Yuki Tsunoda Mogelijk in Problemen na de Komst van Daniel Ricciardo

9 reacties | 1020x gelezen
14-08-2023 21:46

ewald | McLaren-monteur en nu analist Marc Priestley heeft voorspeld dat Yuki Tsunoda in zwaar weer terecht kan komen na de terugkeer van Daniel Ricciardo.

Bron: BBC

Ricciardo's Terugkeer naar Red Bull
De terugkeer van Daniel Ricciardo naar de Red Bull-familie werd gezien als een waarschuwing voor Sergio Perez. Echter lijkt Tsunoda de eerste te zijn die de druk voelt. Na de Britse Grand Prix verving Ricciardo de tegenvallende coureur Nyck de Vries. Ondanks dat de Australiër nog geen punten heeft behaald, lijkt hij snel zijn draai te vinden.

Ricciardo's Snelle Aanpassing
Ricciardo's eerste race eindigde bijna net zo snel als hij begon, toen hij het middelpunt werd van een incident tussen Zhou Guanyu en Alpine. Dankzij een slimme pitstop-strategie en sterk rijgedrag eindigde Ricciardo op de 13e plaats. In Spa zakte hij naar de 16e plek. Toch lijkt het erop dat hij een goede kans heeft om zijn carrière totaal van 1311 punten aan te vullen in de tweede helft van het jaar.

Priestley's Waarschuwing aan Tsunoda
Priestley heeft Tsunoda gewaarschuwd dat Ricciardo's snelle aanpassing aan het leven bij AlphaTauri hem in de problemen kan brengen. In een gesprek met de BBC's Chequered Flag podcast, zei Priestley: "Ik denk persoonlijk dat hij hier in de problemen zit." Volgens Priestley laat Ricciardo al zien dat hij keer op keer kan winnen en dit zou een zorg moeten zijn voor Tsunoda.

Jack Aitken's Perspectief
Jack Aitken, voormalig Williams-coureur, gaf echter aan dat Tsunoda's prestaties in België hem enige voorsprong hebben gegeven. "Hij leverde echt een sterke prestatie, terwijl Daniel Ricciardo een vrij zware race had." Aitken vervolgde met te zeggen dat Daniel al vanaf het begin sterk presteerde en dat het team al naar hem toe trok als de meer ervaren coureur.

Toekomst van Tsunoda binnen Red Bull
Er waren al een tijdje vraagtekens rondom Yuki Tsunoda en zijn toekomst binnen de Red Bull-organisatie, met name tussen Red Bull en AlphaTauri. "Het ging allemaal de verkeerde kant op voor Yuki voor deze race, maar hij heeft nu een beetje van dat verloren momentum teruggewonnen," voegde Aitken eraan toe.

Conclusie
De terugkeer van Daniel Ricciardo en zijn snelle aanpassing aan het AlphaTauri team heeft het speelveld zeker veranderd. Het is nu afwachten hoe zowel Tsunoda als Ricciardo zich in de tweede helft van het seizoen zullen ontwikkelen en welke invloed dit zal hebben op de dynamiek binnen het team en de Red Bull-familie.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;