Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Valtteri Bottas toont interesse in Audi F1 2026, ontkent geruchten over Alfa Romeo

9 reacties | 862x gelezen
14-08-2023 09:59

ewald | Valtteri Bottas kijkt vooruit Valtteri Bottas heeft publiekelijk zijn interesse in een zitplaats bij Audi F1 uitgesproken, maar ontkende dat het huidige team in afwachting is van de Duitse fabrikant. Alfa Romeo, dat op het punt staat om binnen zes maanden te herbranden als Sauber, zal over twee en een half jaar transformeren in het officiële fabrieksteam van Audi. Bottas heeft aangegeven bij het team te willen blijven gedurende deze overgang.

Bron: Formule1nieuws

Toekomstperspectieven in F1
Met zijn 33 jaar is Bottas één van de meer ervaren coureurs in de F1-paddock. Als hij in 2026 nog steeds actief is in de Formule 1, zou hij, gezien het mogelijke vertrek van coureurs zoals Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Sergio Perez, een van de oudsten kunnen zijn. Desondanks lijkt pensioen niet in het vizier van Bottas. Over de overgang naar Audi zei hij: "Hoe meer ik erover nadenk, hoe interessanter het wordt. Wanneer je gericht bent op het heden, wil je soms niet te ver vooruitdenken. Maar als ik serieus nadenk over de langetermijnplannen, zou het logisch zijn. Het zou voor mij zeer motiverend zijn om er deel van uit te maken."

Speculaties over de positie van het Alfa-team
Er wordt vaak gespeculeerd dat het huidige Alfa-team in een soort wachtpatroon zit in afwachting van de komst van Audi. Echter, Bottas heeft dit tegengesproken en stelt dat het ogenschijnlijke gebrek aan progressie het resultaat is van een zeer competitief veld. "Van buitenaf zou het kunnen lijken alsof men gewoon wacht tot Audi arriveert," zei hij. "Maar dat is niet het geval. Iedereen zet zich volledig in en we zijn constant in beweging. Het veld is momenteel gewoon zo competitief en als je het seizoen niet sterk begint, is het moeilijk om terug te klimmen. We zetten door en staan zeker niet stil."

Conclusie
Valtteri Bottas blijft een prominente figuur in de Formule 1-wereld. Zijn toekomst bij het Sauber-team, dat binnenkort Audi's fabrieksteam zal worden, belooft veel spannende ontwikkelingen in de komende jaren. Met zijn ervaring en vastberadenheid kan Bottas een sleutelrol spelen in de toekomst van het team en de Formule 1 als geheel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;