Menu
© Pirelli
Nieuws

Nieuwe Windtunnel van McLaren: Wat Betekent Dit voor 2023 en Daarna?

1 reactie | 1011x gelezen
13-08-2023 17:15

ewald | McLaren, een van de iconische teams in de Formule 1, zet een grote stap vooruit in hun technologische voorbereiding. Andrea Stella, teambaas van McLaren, heeft recentelijk enkele details gedeeld over hun toekomstige plannen met betrekking tot hun gloednieuwe windtunnel.

Bron: Formule1nieuws

De Overgang van Toyota's Windtunnel
Sinds 2010 maakte McLaren gebruik van de windtunnel van Toyota in Keulen. Deze langdurige samenwerking komt echter tot een einde nu McLaren de laatste hand legt aan hun eigen windtunnel binnen het McLaren Technology Centre (MTC). De verwachting is dat deze nieuwe windtunnel het ontwikkelingsproces van de auto aanzienlijk zal verbeteren.

Impact op de 2023 Auto
Andrea Stella heeft benadrukt dat de auto van 2023 buiten hun nieuwe windtunnel zal blijven. Dit betekent dat de focus van McLaren duidelijk op de toekomst ligt, met name op 2024. Hoewel de windtunnel bijna klaar is voor gebruik, zullen de echte voordelen waarschijnlijk pas in 2024 voelbaar zijn voor het team en de fans.

Uitdagingen en Vooruitzichten
Met minimale regelwijzigingen tussen 2023 en 2024 hebben Formule 1-teams een solide basis om hun auto's voor het volgende seizoen te ontwikkelen. Echter, Stella benadrukt dat de huidige structuur van de MCL60, de racewagen van McLaren voor dit jaar, complex is. De verbeteringen die voor de auto van het volgende jaar worden ontwikkeld, zijn niet direct toepasbaar op de auto van dit jaar. Stella legt uit: "Het is zeer uitdagend om een oplossing te vinden die werkt. Zelfs een lokale oplossing voor de auto van volgend jaar kan niet eenvoudig worden toegepast op de huidige auto."

Conclusie
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor McLaren met hun nieuwe windtunnel, maar de echte test komt in 2024. Ondanks de uitdagingen lijkt het team vastbesloten om zich voor te bereiden op een competitief seizoen in de komende jaren. Het is duidelijk dat de Formule 1-wereld met grote belangstelling zal toekijken hoe deze technologische veranderingen het lot van McLaren in de races zullen beïnvloeden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Windtunnel is een belangrijke stap maar je hebt vooral de mensen nodig die de ontwerpen maken om te kunnen testen in de tunnel. Heb lang mijn twijfels gehad over James Key en was eigenlijk blij dat hij weg ging maar met de stap die McLaren de laatste races heeft gemaakt kan de wagen niet zo slecht zijn geweest.

Het is het nieuwe team die de "fouten" eruit hebben gehaald en hoop dat ze die houden. Peter Prodromou heeft al eerder de wagen flink verbetert en blijft dat hopelijk doen.

0 14-08-2023 01:37:45
;