Menu
© Mercedes
Nieuws

Mick Schumacher: De Voor de Hand Liggende Keuze voor Williams?

9 reacties | 990x gelezen
13-08-2023 17:07

ewald | Mick Schumacher wordt gezien als de meest waarschijnlijke kandidaat om Logan Sargeant te vervangen, mocht zijn prestatie niet verbeteren, volgens Lawrence Barretto van F1.

Bron: Formule1nieuws

De Situatie van Logan Sargeant bij Williams
Sinds Logan Sargeant zich in 2023 aansloot bij het Williams F1-team, is er veel speculatie geweest over zijn toekomst binnen het team. Afkomstig uit Florida, kwam hij in de Formule 1 op een moment dat de sport in de Verenigde Staten een ongekende populariteit kende. Echter, ondanks deze positieve aandacht, heeft Sargeant moeite om indruk te maken in zijn debuutjaar. De overstap vanuit de Formule 2 lijkt een uitdaging te zijn geweest voor de jonge coureur. Tot op heden heeft hij nog geen punten behaald, wat vragen oproept over zijn vermogen om het prestatiegat te dichten met zijn teamgenoot, Alex Albon.

Schumacher's Potentiële Rol bij Williams
Een paar maanden geleden waren er geruchten dat Mick Schumacher mogelijk Sargeant's zitje zou overnemen tijdens het seizoen. Mercedes-teambaas Toto Wolff, bekend om zijn nauwe relatie met de nieuwe Williams-baas James Vowles, zou hebben geprobeerd de deur voor Schumacher te openen. Hoewel Schumacher in 2022 zijn zitje bij Haas verloor, heeft hij zijn betrokkenheid in de F1 behouden door reserve te zijn voor Mercedes.

De wissel ging uiteindelijk niet door, maar Barretto ziet een dergelijke verandering als zeer waarschijnlijk voor het seizoen 2024, tenzij Sargeant een ommekeer in zijn prestaties kan bewerkstelligen.

Williams' Toekomstvisie
Het Britse team, dat momenteel op de zevende plaats staat in het constructeurskampioenschap, heeft Alex Albon al vastgelegd voor 2024. Aan de andere kant is de start van rookie Logan Sargeant in de Formule 1 solide geweest, maar niet opvallend. Hij weet dat hij zijn prestaties moet verbeteren om zijn zitje voor het volgende seizoen te behouden.

Het team heeft vertrouwen getoond in de Amerikaanse coureur, in de hoop dat hij een ritme vindt en zichzelf op het scorebord krijgt. Echter, mocht dit niet lukken, dan staat zijn positie bij het team op het spel. Schumacher, met zijn ervaring en zijn huidige rol bij Mercedes, wordt dan gezien als een logische keuze.

Conclusie
Terwijl Alex Albon alle 11 punten van Williams dit seizoen heeft gescoord en het team op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap heeft gezet, blijft de toekomst van Logan Sargeant onzeker. Als hij niet de gewenste resultaten behaalt, kan Mick Schumacher zeer goed de volgende in lijn zijn voor zijn zitje bij Williams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;