Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko: Max Verstappen is een klasse apart

9 reacties | 1113x gelezen
13-08-2023 11:50

ewald | Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over het talent van Max Verstappen in de Formule 1. Hij beweert dat Verstappen, ongeacht het type auto, zou uitblinken, zelfs in uitdagende omstandigheden zoals gezien op het circuit van Spa-Francorchamps.

Bron: motorsport-total

Verstappen's uitzonderlijke prestaties in F1 2023
In de laatste ronde van de F1 2023 voor de zomervakantie, toonde Verstappen een verbluffende vorm. Zelfs een versnellingsbakstraf, die hem naar de zesde startpositie terugzette, weerhield hem er niet van om de Belgische Grand Prix te domineren en te winnen met een voorsprong van meer dan 22 seconden op zijn Red Bull teamgenoot, Sergio Perez.

Marko's vertrouwen in Verstappen
Marko gelooft sterk dat Verstappen niet alleen het resultaat is van een superieure auto. Hij stelt dat Verstappen, zelfs in een middenveld auto zoals AlphaTauri of Haas, de pole zou pakken, met name onder de wisselvallige omstandigheden op Spa. Deze omstandigheden benadrukken het vermogen van een coureur om de grenzen van een opdrogend circuit te verkennen.

“Max zou in een klasse apart zijn in elke auto,” zei Marko tegen Motorsport-Total.com. “In zulke omstandigheden zou hij een AlphaTauri of Haas, een kwalificatieauto, op pole zetten.”

Verstappen's toekomst in de Formule 1
Hoewel Verstappen een onmiskenbaar talent is, zijn er vragen over zijn langetermijn betrokkenheid bij de Formule 1. Gevraagd naar de mogelijkheid dat Verstappen zijn motivatie zou verliezen als hij in een minder concurrerende auto zou rijden, beweerde Marko dat het moeilijk te zeggen is hoe lang Verstappen gemotiveerd zou blijven.

“Hoe lang hij de motivatie zou hebben om in een AlphaTauri te vechten is moeilijk te zeggen. Max is anders,” beweerde Marko. “Op een dag zal hij komen en zeggen: ‘dank je, dat is het’.”

Verstappen's groei als coureur
Marko gelooft ook dat Verstappen sinds 2020 aanzienlijk is gegroeid als coureur. Terwijl velen Lewis Hamilton beschouwden als de "meester" van racestrategie, ziet Marko Verstappen nu op gelijke voet, zo niet beter.

“De Max van 2020 kan niet worden vergeleken met de Max van 2023 – behalve de gelijkenis in naam,” stelde Marko. “Hij heeft een geweldige zekerheid gekregen. Voor mij was Hamilton altijd de meester in het lezen van de race. En Max evenaart dat nu.”

Conclusie
Max Verstappen zet zijn dominantie in de Formule 1 voort, met een voorsprong van 125 punten op Perez in het coureursklassement. Met de onwrikbare steun en het geloof van figuren zoals Helmut Marko, lijkt het erop dat Verstappen nog vele jaren aan de top zal blijven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;