Menu
© AlphaTauri
Nieuws

McLaren Zet Aanval Voort met Nieuwe Upgrades

9 reacties | 905x gelezen
12-08-2023 13:05

ewald | Ontwikkelingsdrift McLaren blijft onverminderd Andrea Stella, de teambaas van McLaren, heeft bevestigd dat het team uit Woking volledig toegewijd blijft aan hun ontwikkelingsstrategie in de tweede helft van het seizoen. Na een indrukwekkend upgrade pakket halverwege het seizoen 2023, maakte de McLaren MCL60 een aanzienlijke sprong van het middenveld naar een top positie kort nadat de nieuwe onderdelen werden geïntroduceerd tijdens de Grand Prix in Oostenrijk.

Bron: Formule1nieuws

Optimaal Gebruik van Windtunnel Tijd
McLaren, door gebruik te maken van extra windtunnel tijd, wat hen een voordeel biedt ten opzichte van concurrenten zoals Mercedes, Ferrari en Red Bull, werd alleen overtroffen door Red Bull's Max Verstappen tijdens de races in Silverstone en de Hungaroring. Dit onderstreept het succes van hun upgrade-strategie.

Aanstaande Evoluties voor de MCL60
In tegenstelling tot voorgaande jaren, waarbij het voordelig was voor teams om vroegtijdig te switchen naar de ontwikkeling van de auto van het volgende jaar, suggereren de stabiele regelgevingen voor 2024 dat er geen echte noodzaak is voor teams om de ontwikkeling van 2023 te staken. Ontwikkelingen van dit jaar zullen ook volgend jaar van toepassing zijn. Andrea Stella heeft bevestigd dat de MCL60 in de komende periode verder zal worden ontwikkeld tot aan de grote finale in Abu Dhabi.

Uitdagingen en Mogelijkheden op het Circuit
Echter, tijdens de Belgische Grand Prix in Spa-Francorchamps werden de zorgen van McLaren bevestigd over hun prestaties in situaties met lage luchtweerstand bij droog weer. Lando Norris viel terug in de vroege stadia van de race, maar een slimme strategiewijziging hielp hem zich door het veld te vechten. Met de Grand Prix in Monza in het vooruitzicht, benadrukt Stella dat het essentieel is dat McLaren deze zwakte aanpakt.

Vooruitzichten en Conclusie
Er ligt dus dringend werk op de plank voor McLaren, vooral met het oog op aankomende races. De feedback van het circuit, de analyses en de vastberadenheid van het team zullen cruciaal zijn om het voertuig verder te verbeteren en te zorgen voor concurrerende resultaten in de volgende Grand Prix races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;