Menu
© Pirelli
Nieuws

McLaren CEO over verrassende wending in contractgeschil met Alex Palou

9 reacties | 934x gelezen
12-08-2023 12:58

ewald | McLaren's hoogste baas, Zak Brown, heeft onthullend nieuws gedeeld over de IndyCar-kampioensleider Alex Palou en zijn betrokkenheid bij het team.

Bron: Formule1nieuws

Alex Palou breekt zijn beloften
Zak Brown, de CEO van McLaren Racing, heeft in een brief aan McLaren medewerkers verklaard dat Alex Palou, de huidige leider van het IndyCar kampioenschap, "geen intentie" heeft om zijn contract met het team na te komen. Dit conflict vertoont gelijkenissen met de eerdere jacht op Oscar Piastri, die plaatsvond tussen McLaren en Alpine.

Een jaar eerder ontkende Palou op sociale media een persbericht van Chip Ganassi Racing, waarin stond dat zijn IndyCar-contract was verlengd voor 2023. Kort daarna beweerde McLaren Palou te hebben vastgelegd. Deze kwestie resulteerde in een rechtszaak, waarbij werd besloten dat Palou in het seizoen 2023 voor Chip Ganassi blijft racen. Tegelijkertijd fungeert hij als reserve coureur voor het McLaren Formula 1 team.

Onverwachte toekomst voor Palou bij McLaren?
Het werd verwacht dat Palou zich bij het Arrow McLaren SP-team zou voegen voor het komende seizoen. Echter, de recente onthulling door Brown suggereert dat dit niet zal gebeuren. Volgens een rapport van de Association Press heeft Brown een brief rondgestuurd onder de McLaren medewerkers waarin hij hen informeert dat Palou "geen intentie heeft om zijn contract" met het team voor 2024 en daarna na te komen. Dit ondanks beloften over zijn toekomst als coureur en een vooruitbetaling van zijn salaris.

In zijn brief schrijft Brown: "Dit is bijzonder teleurstellend gezien de toewijding die hij zowel direct als publiekelijk aan ons heeft getoond en onze aanzienlijke investering in hem op basis van die toewijding."

Intense investeringen en toekomstige plannen
McLaren heeft aanzienlijke middelen ingezet in de verwachting van samenwerking met Palou. "We hebben veel tijd, geld en middelen besteed aan de voorbereiding om Alex in ons team te verwelkomen. Dit omdat we geloofden in zijn talent en uitkeken naar overwinningen in de IndyCar met hem," vervolgt Brown.

Na het teamgeschil vorig jaar verzekerde Palou McLaren van zijn toewijding, wat resulteerde in een contract met het team. "We hebben hem al een aanzienlijke eerste betaling gedaan voor zijn seizoen in 2024, naast miljoenen dollars voor zijn ontwikkeling in ons Formula 1-testprogramma en zijn rol als reserve-coureur, met een mogelijkheid tot een toekomstige F1-rit," voegt Brown toe.

Wat nu?
Het lijkt erop dat de geloofwaardigheid en toewijding die McLaren in Palou had gesteld, wellicht niet wederzijds is. Brown en zijn team hebben Palou duidelijk gemaakt dat zij verwachten dat hij zijn verplichtingen nakomt. "Het leiderschapsteam en ik concentreren ons echter op het vaststellen van onze coureur line-up voor 2024 om voorbereid te zijn mocht Alex besluiten dat niet te doen."

Terwijl deze saga zich ontvouwt, bevinden de IndyCar-sterren zich op de Indianapolis Motor Speedway, waar de Gallagher Grand Prix wordt verreden op het Road Course. Palou ging het evenement in met een voorsprong van 84 punten op zijn dichtstbijzijnde kampioenschapsrivaal, Josef Newgarden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;