Menu
© Red Bull
Nieuws

Waarom Christian Horner 'zich niet bitter zou moeten voelen' over de regeling met Toto Wolff

9 reacties | 937x gelezen
12-08-2023 12:51

ewald | De kijk van Eddie Jordan Eddie Jordan is van mening dat Christian Horner niet met enige vorm van jaloezie naar Toto Wolff's eigendomsbelang in Mercedes moet kijken. Ondanks Horner's zeer prominente positie als CEO en teambaas van Red Bull F1, heeft hij geen eigendomsbelang in het team dat hij begeleidt. Dit in schril contrast met Toto Wolff's 33% eigendomsbelang in het Mercedes F1 team, een eigendom dat hij deelt met Daimler en INEOS voorzitter Sir Jim Ratcliffe.

Bron: Formule1nieuws

Verschil in benadering
Horner en Wolff hebben verschillende regelingen met hun respectievelijke teams. Jordan benadrukte dit verschil in benadering: "Het is gewoon hoe het werk is, het contract dat [Horner"> zocht," vertelde Jordan op de Formula For Success podcast. Sommige mensen willen aandelenopties in hun contract, maar dit kan niet van toepassing zijn op Red Bull, omdat het een privé, familiebedrijf is.

Daarentegen heeft Wolff geld geïnvesteerd en een deel van het team aan Mercedes verkocht. Hierdoor behield hij een deel van de aandelen. Het aandeel dat ooit aan Niki Lauda toebehoorde, is nu verdeeld. Hoewel hun situaties verschillen, moet Christian zich volgens Jordan op geen enkele manier bitter voelen. Hij heeft het voordeel dat hij zich niet druk hoeft te maken over de financiën en zich volledig kan concentreren op het verbeteren van het team.

Red Bull's unieke positie in de F1-geschiedenis
Wat Red Bull doet in de racewereld is historisch opmerkelijk. Dit is een van de grootste succesvolle perioden voor een raceteam in de motorsportgeschiedenis. Hoewel we dergelijk succes zagen met Michael Schumacher bij Ferrari, heeft Red Bull zijn succes voortgezet, zelfs na het vertrek van belangrijke teamleden.

Christian is een integraal onderdeel van dat succes. Hij behaalt erkenning uit dat succes. Jordan is van mening dat Horner's gebrek aan "huid in het spel" niet noodzakelijkerwijs betekent dat hij succesvol zal zijn en dat Toto geld kan verliezen als onderdeel van de investering net zo gemakkelijk als hij het kan verdienen.

Financieel perspectief
Eddie Jordan, die zijn eigen team runde van 1991 tot 2005, had directe ervaring met het beheren van het financiële aspect van het runnen van een team. Hij legde uit dat de huidige teams, zoals Ferrari en Red Bull, profiteren van grote investeringen. Hierdoor zijn de risico's voor mensen zoals Horner en Wolff verschillend.

Christian heeft een groot team achter zich staan, inclusief accountants en planners. Hij kent zijn salaris en loopt geen financieel risico. Aan de andere kant heeft Toto een financieel belang in zijn team. Als het team minder geld verdient, verdient Toto ook minder.

Conclusie
Terwijl Christian Horner en Toto Wolff elk hun eigen benadering en financiële regelingen hebben met hun respectievelijke F1-teams, hebben beiden hun unieke voordelen en uitdagingen. Eddie Jordan gelooft dat beide teambazen zich in gunstige posities bevinden en dat geen van beiden jaloers zou moeten zijn op de ander.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;