Menu
© Pirelli
Nieuws

Oscar Piastri Pleit voor Wijziging F1-Regels na Rode Vlag Incidenten

9 reacties | 962x gelezen
11-08-2023 22:14

ewald | Introductie: Rode Vlaggen in Kwalificatie In de spannende wereld van de Formule 1 zijn rode vlaggen tijdens kwalificaties niet zeldzaam. Deze vlaggen kunnen de kansen van een coureur op een toppositie sterk beïnvloeden. Oscar Piastri, een veelbelovende coureur in de Formule 1, heeft onlangs zijn mening gegeven over een specifieke regel met betrekking tot rode vlaggen.

Bron: Formule1nieuws

Oscar Piastri's Voorstel: Wissen van Tijden na Rode Vlag
Oscar Piastri is van mening dat coureurs die tijdens de kwalificatie een rode vlag veroorzaken, hun ronde tijd verwijderd moeten zien als straf voor het benadelen van andere coureurs. In de afgelopen jaren hebben we diverse pole-rijders zien profiteren van een goed getimede rode vlag. Piastri wil echter dat deze regel verandert.

Veel andere raceklassen hebben al een dergelijke regel ingevoerd. Het meest opvallende voorbeeld hiervan was in 2021 toen Charles Leclerc zijn eerste pole-positie in Monaco veiligstelde nadat zijn crash Max Verstappen belette een snelle ronde te zetten.

Piastri, die slechts 0,011 seconden verwijderd was van het verslaan van Verstappen in Spa, suggereerde dat een dergelijke regelwijziging situaties als deze onmogelijk zou maken. Tijdens de P1 podcast gaf hij aan: "Veel andere series hebben de regel 'als je een rode vlag in de kwalificatie veroorzaakt, wordt je ronde verwijderd'. Ik denk dat dat goed zou zijn."

Steun voor het Voorstel: Andere Stemmen uit de F1
Deze suggestie is niet nieuw. Al in 2021 gaf Toto Wolff aan dat raceklassen in de VS, die een vergelijkbare regel hebben, "intelligent" bezig zijn. Wolff benadrukte het belang van duidelijkheid in de regels om verwarring en controverse te voorkomen.

Conclusie: Transparantie en Eerlijkheid in de Regels
Met de groeiende discussie rond rode vlaggen in de F1 en hun impact op kwalificatieresultaten is het essentieel om transparantie en eerlijkheid in de regels te waarborgen. Oscar Piastri's voorstel, ondersteund door andere vooraanstaande figuren in de Formule 1-wereld, zou een stap in de juiste richting kunnen zijn om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;