Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton Wijst Ferrari Contract Aanbieding Af

9 reacties | 1252x gelezen
11-08-2023 15:11

ewald | John Elkann Doet Persoonlijk Aanbod Recente berichten bevestigen dat Ferrari-president John Elkann persoonlijk contact opnam met de Formule 1-kampioen Lewis Hamilton om hem een contract aan te bieden bij Ferrari. Dit voorstel werd door Hamilton echter "beleefd" afgewezen.

Bron: Auto motor und sport

Media Speculatie
De media hebben lang gespeculeerd over de vertraging van Hamilton's nieuwe contract bij Mercedes. Alhoewel zowel Hamilton als zijn teambaas, Toto Wolff, hebben benadrukt dat er binnenkort een deal komt, is er na zes maanden nog steeds geen officiële aankondiging gedaan. De speculaties variëren van salaris tot ambassadeursrollen en de duur van het contract.

Deskundigen Spoorden hem aan
Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan heeft eerder genoemd dat een combinatie van Hamilton en Ferrari "een match made in heaven" zou zijn. Ex-coureur Martin Brundle heeft ook zijn mening gedeeld, waarin hij Hamilton aanspoorde om de overstap te maken naar Ferrari, vergelijkbaar met wat Michael Schumacher eerder deed.

Andere Ferrari-leden
Het was niet alleen John Elkann die een poging deed om Hamilton naar Ferrari te lokken. Volgens het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport heeft Ferrari-teambaas Fred Vasseur ook Hamilton benaderd voor een mogelijke overstap. Echter, net als bij Elkann, heeft de Britse coureur dit aanbod afgewezen.

Waarom de Afwijzing?
Deskundigen suggereren dat Hamilton goed op de hoogte is van de huidige prestaties van Ferrari ten opzichte van Mercedes. Ondanks een mogelijk hoger salaris bij Ferrari, zou de druk en aandacht bij de Italiaanse renstal vele malen groter zijn dan bij Mercedes. Bovendien, ondanks alle speculaties, heeft Ferrari eerder ontkend dat ze Hamilton een contract hebben aangeboden.

Conclusie
Het lijkt erop dat, ondanks meerdere benaderingen vanuit het Ferrari-kamp, Lewis Hamilton vastberaden is om zijn toekomst bij Mercedes voort te zetten. Hoewel de speculaties doorgaan, blijft de uiteindelijke beslissing bij de wereldkampioen zelf. En zoals het er nu uitziet, ziet hij zijn toekomst voorlopig nog bij Mercedes.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;