Menu
© Alpine
Nieuws

Alpine F1 Team: Een periode van onzekerheid en verandering

9 reacties | 872x gelezen
11-08-2023 11:32

ewald | Verandering in het leiderschapsteam van Alpine De afgelopen weken zijn er opvallende wijzigingen geweest in de senior staff van het Alpine F1 Team. Naomi Schiff, een deskundige van Sky F1, heeft haar zorgen geuit over de recente veranderingen binnen het team. Zij is van mening dat geen enkel lid van het Alpine team zich momenteel zeker kan voelen van zijn of haar positie. Deze opvatting wordt gedeeld door voormalig F1-coureur Martin Brundle.

Bron: Sky F1

Tijdens het Belgische GP-weekend werd bekendgemaakt dat teambaas Otmar Szafnauer het team moest verlaten. Dit gebeurde niet lang nadat Laurent Rossi uit zijn rol als CEO van Alpine werd verwijderd. Alan Permane, een veteraan van Team Enstone, kreeg ook te horen dat hij moest vertrekken. Pat Fry, de chief technical officer van het team, bevestigde zijn overstap naar Williams voor een vergelijkbare functie.

De impact van deze veranderingen op het team
Deze plotselinge veranderingen binnen het Alpine team hebben voor veel onrust gezorgd. Naomi Schiff gaf aan: "Je moet bedenken dat dit drie sleutelfiguren zijn binnen het senior leiderschapsteam. Dit zijn mensen die grote beslissingen nemen voor het team en ze werden niet voldoende vertrouwd om te blijven."

Het midden van het seizoen is een cruciale periode voor elk F1-team. Deze veranderingen kunnen dan ook grote gevolgen hebben voor de prestaties van het team in de komende races.

Overige opmerkelijke vertrekken binnen Alpine
Martin Brundle heeft ook zijn zorgen geuit over de recente ontwikkelingen. Volgens hem heeft het team in korte tijd veel sleutelfiguren verloren. Zo vertrok Fernando Alonso vorig jaar naar Aston Martin en koos Oscar Piastri ervoor om naar McLaren te verhuizen in plaats van hem te vervangen. Ook verlieten Marcin Budkowski en Alain Prost het team. "Dit is behoorlijk verontrustend. Ik zou zeggen dat anderen in het team zich nu zorgen gaan maken over hun positie", aldus Brundle.

Huidige positie van Alpine in het kampioenschap
Momenteel staat Alpine op de 6e plaats in het Constructeurskampioenschap, 46 punten achter McLaren. Gezien de recente veranderingen en de prestaties van het team, blijft de vraag hoe Alpine zich in de komende races zal ontwikkelen.

Conclusie
Het Alpine F1 Team bevindt zich in een periode van grote verandering en onzekerheid. Sleutelfiguren binnen het team hebben hun posities verlaten en dit heeft geleid tot veel speculatie en zorgen over de toekomst van het team. Het is van cruciaal belang voor Alpine om zich aan te passen aan deze veranderingen en hun focus te behouden op de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;