Menu
© Red Bull
Nieuws

Sergio Perez: De Rol van de Tweede Coureur

9 reacties | 936x gelezen
11-08-2023 10:50

ewald | De Vergelijking met Barrichello en Schumacher In het huidige klimaat bij Red Bull worden parallellen getrokken met de Ferrari-dagen van Michael Schumacher en Rubens Barrichello. In deze context wordt Sergio Perez gezien als de "Barrichello" van het team.

Bron: Sky Sports

In de vroege fase van het seizoen leek het erop dat Perez een serieuze titelkandidaat zou zijn. Maar na verschillende tegenslagen van Monaco tot Silverstone, waarbij hij vijf keer achter elkaar niet tot Q3 doordrong en slechts één keer terugkeerde naar het podium, zag het er somber uit. Tegelijkertijd behaalde zijn teamgenoot Max Verstappen overwinning na overwinning.

Het Advies van Helmut Marko
Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull, is van mening dat de recente vormverbetering van Perez te danken is aan het feit dat hij zijn droom om wereldkampioen te worden heeft laten varen. Volgens de 80-jarige Marko zal het achterlaten van deze druk Perez helpen zich weer te concentreren op het leveren van topprestaties.

David Croft, een analist bij Sky Sports, is het met Marko eens. Hij gelooft dat Perez op zijn best is wanneer hij tevreden is met zijn rol als de nummer twee coureur achter Verstappen.

De Keuze van Perez
Voormalig F1-coureur Karun Chandhok voegt toe dat Perez een keuze moet maken, vergelijkbaar met de keuzes die Schumacher's teamgenoten bij Ferrari moesten maken. Ze konden ofwel gefrustreerd zijn, zoals Barrichello was, ofwel accepteren en genieten van hun rol, net als Eddie Irvine deed.

De Commerciële Waarde van Checo
Het commerciële belang van Sergio "Checo" Perez voor Red Bull kan niet worden onderschat. Een groot percentage van de online merchandise verkopen van Red Bull F1 komt uit Mexico, wat de waarde van Checo onderstreept. Echter, zonder consistente prestaties op het circuit, zal zijn commerciële waarde alleen hem niet redden.

De Uitdaging om Verstappen te Evenaren
David Croft benadrukt dat als Perez echt Verstappen wil uitdagen, hij harder moet werken. Verstappen legt momenteel een ongeëvenaarde toewijding aan de dag, met uitgebreide simulatortrainingen en constante verbetering van zijn vaardigheden. Voor Perez om echt te concurreren, moet hij zijn inspanningen opvoeren.

Conclusie
Na 12 races dit seizoen staat Perez 125 punten achter op Verstappen in het klassement. Het is duidelijk dat Perez voor belangrijke beslissingen staat over zijn toekomst en rol bij Red Bull. Of hij nu kiest voor acceptatie of ambitie, zijn toewijding aan het team en zijn persoonlijke groei zal essentieel zijn voor zijn succes in de komende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;