Menu
© Pirelli
Nieuws

Red Bull Onthult Details Over RB19 'Loophole' en Sergio Perez' Salarisvermindering

9 reacties | 5871x gelezen
10-08-2023 09:57

ewald | Red Bull heeft onlangs het nieuws gedomineerd, vooral door de uitspraken van Helmut Marko over de geruchten rondom Sergio Perez en zijn mogelijke salarisvermindering. Naarmate Perez steeds verder achterop raakte bij Max Verstappen in het klassement, speculeerden Nederlandse media dat Perez wellicht een salarisvermindering zou krijgen bij Red Bull.

Bron: f1-inside

Echter, Helmut Marko heeft publiekelijk verklaard dat dit volledig onwaar is. "Ik weet niet waar dit weer vandaan komt", verklaarde Marko aan F1-Insider.com. "Het is volledig uit de lucht gegrepen. De contracten zijn precies gereguleerd. Er zullen geen salarisverminderingen zijn. We staan aan de leiding van het kampioenschap met beide coureurs en hebben een duidelijke voorsprong in de teamranglijst."

Kan AlphaTauri de Red Bull RB19 Gebruiken in 2024 door een FIA 'Loophole'?
Er is een gerucht ontstaan dat Red Bull overweegt om het RB19 chassis als basis te gebruiken voor hun AlphaTauri team in 2024. Richard Bradley, winnaar van de Le Mans 2015, legde uit dat alleen de FIA de exacte regels kent die dit wel of niet toestaan.

"Er kan een 'loophole' zijn die Red Bull kan benutten", zei Bradley tijdens de On Track GP podcast. "Het zou kunnen dat ze AlphaTauri het chassis kunnen geven omdat ze het team daadwerkelijk bezitten en financieren. Het zou niet worden beschouwd als een directe kopie van het origineel."

Mercedes Bekent Dat Ze Gevangen Zaten in een 'Val' Met de 2022 Reglementen
Mercedes technisch directeur Mike Elliott erkende dat het team een fout heeft gemaakt met hun interpretatie van de 2022 reglementen. Ze probeerden de W13 zo dicht mogelijk bij de grond te laten lopen. Dit veroorzaakte 'porpoising' problemen en beïnvloedde de rijervaring van Lewis Hamilton en George Russell aanzienlijk.

Elliott gaf toe: "Aerodynamisch gezien willen deze auto's dicht bij de grond rijden. Dus als je ze dicht bij de grond laat rijden, moet je ze stijf laten rijden - en dat is een van de valkuilen waar we vorig jaar in zijn gevallen."

Onzekerheid Rondom Charles Leclerc’s Contract bij Ferrari
Het contract van Charles Leclerc bij Ferrari loopt af aan het einde van volgend jaar. Hoewel hij duidelijk heeft gemaakt dat hij bij het team wil blijven, is hij onzeker over de verwachtingen in de tussentijd.
"Ik weet nog steeds niet wat Ferrari van mij verwacht," verklaarde Leclerc. "De contractbesprekingen zijn nog niet begonnen, maar één ding is duidelijk: ik hou van Ferrari en ik wil hier winnen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;