Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

FIA wil lichtere F1-auto's in 2026 voor de toekomst van de sport

9 reacties | 951x gelezen
09-08-2023 09:07

ewald | FIA zet in op lichtgewicht F1-auto's Volgens de nieuwste verklaringen van FIA-president Mohamed Ben Sulayem wordt er gewerkt aan een verlaging van het gewicht van Formule 1-auto's in de technische regelgeving van 2026. Sulayem, die zelf ervaring heeft als rallyrijder, heeft een duidelijke voorkeur voor lichtgewicht auto's. Hij benadrukte het belang van een lager gewicht voor de algehele prestaties en veiligheid van de auto's.

Bron: Motorsport

In een recent interview legde hij uit: "Lichtere auto's presteren beter. Wanneer een auto zwaarder is, heeft dit invloed op de ophanging, de remmen zijn niet zo effectief en de banden slijten sneller. Bovendien verhoogt extra gewicht het gevaar bij een botsing."

Historische context van F1-auto gewicht
In 2001 bedroeg het minimale gewicht van een F1-auto 600kg. Fast-forward naar 2023, en dit gewicht is gestegen naar 798kg, inclusief de coureur. Technische teams zijn van mening dat het moeilijk zal zijn om dit gewicht in 2026 te evenaren, tenzij er wijzigingen worden aangebracht in de afmetingen van de auto's.

Sulayem bevestigde zijn commitment voor lichtere auto's door te stellen: "Ik heb al met mijn team bij de FIA gesproken. We willen lichtere auto's en een beter geluid van de motoren. Dit besluit ligt bij de FIA. We zullen het doorvoeren, niet omdat een team of de FOM het wil, maar omdat het het juiste is voor de sport."

Ontwikkelingen in Formula E
In ander racegerelateerd nieuws keert de nieuwe BMW-fabriekscoureur Robin Frijns terug naar Envision Racing. Frijns, die sinds 2015 actief is in de FE, heeft een indrukwekkende carrière in de sport, met overwinningen in Parijs en New York in 2019 en acht podiumplaatsen in de daaropvolgende seizoenen. Na een korte overstap naar Abt Cupra keert Frijns nu terug naar Envision en zal hij naast Sebastien Buemi racen.

Kirkwood's indrukwekkende prestaties in Nashville
Kyle Kirkwood vierde onlangs een overwinning in Nashville, waardoor hij nu twee van de vijf IndyCar straatraces van dit jaar op zijn naam heeft staan. Ondanks enkele tegenslagen eerder in het seizoen, beschreef Kirkwood zijn overwinning in Nashville als "fenomenaal" en prees hij zijn team voor het leveren van een uitstekende auto voor straatcircuits.

Conclusie
De wereld van motorsport is constant in beweging, met technische innovaties en strategische veranderingen die de toekomst van de sport vormgeven. De FIA's plannen voor lichtere F1-auto's in 2026 getuigen van een voortdurende toewijding aan verbetering, veiligheid en aanpassing aan de eisen van de moderne racewereld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;