Menu
© Ferrari
Nieuws

F1 Overweegt DRS in Kwalificatie te Schrappen: Impact op Red Bull Racing

1 reactie | 435x gelezen
08-08-2023 12:26

ewald | In de dynamische wereld van Formule 1 zorgen de constante veranderingen en geruchten voor veel speculatie. Een van de laatste ontwikkelingen die de F1-wereld in zijn greep houdt, betreft de mogelijke afschaffing van DRS tijdens de kwalificatie. Wat zou dit kunnen betekenen voor de teams, en in het bijzonder voor Red Bull Racing

Bron: Auto motor und sport

Wat is DRS?
DRS, ofwel het Drag Reduction System, is een mechanisme dat coureurs in staat stelt om tijdelijk de hoek van de achtervleugel aan te passen, wat leidt tot minder luchtweerstand en daarmee een hogere snelheid op de rechte stukken.

Veranderingen in de Kwalificatie
Volgens gerenommeerde bronnen zoals Auto, Motor und Sport overweegt de Formule 1 om DRS tijdens de kwalificatie te schrappen. Hiermee zou het mechanisme alleen nog tijdens de race worden gebruikt. Tijdens kwalificaties zou de vleugel dan in een vaste positie blijven, ongeacht of het een reguliere kwalificatie is op zaterdag of tijdens een sprintraceweekend op vrijdag.

Mogelijke Impact op Red Bull Racing
Red Bull Racing, de Oostenrijkse renstal, zou mogelijk het hardst getroffen worden door deze verandering. Hun wagen geniet namelijk significant voordeel wanneer de DRS-vleugel open is. Met vaak minimale voorsprongen tijdens de kwalificatie zou het voor de concurrentie mogelijk worden om dichter bij Red Bull te komen als de DRS niet geactiveerd kan worden.

Conclusie
De mogelijke veranderingen rondom het gebruik van DRS tijdens kwalificaties zouden de dynamiek van de races en de strategieën van de teams aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Vooral voor teams als Red Bull Racing, die in het verleden voordeel hebben gehaald uit het DRS-systeem, zullen zich mogelijk moeten aanpassen aan een nieuwe racestrategie. Wat deze verandering in de praktijk zal brengen, is nog af te wachten. Het is echter duidelijk dat de Formule 1-wereld blijft evolueren, met teams en coureurs die zich constant moeten aanpassen aan nieuwe regels en strategieën.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Red Bull heeft al aangetoond dat ze ook races kunnen winnen als ze niet op pole staan. Het schrappen van DRS tijdens de kwalificatie beïnvloedt alleen de startgrid. Voor de race zelf verandert er niets. Dus ik maak me hier niet zo veel zorgen over. Hooguit worden de races weer leuker voor ons.

0 08-08-2023 22:31:20
;