Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc Bevestigt Vijfjarige Contractverlenging bij Ferrari voor 185 Miljoen Euro

10 reacties | 7075x gelezen
06-08-2023 14:19

ewald | Contractdetails Uitgelicht Charles Leclerc heeft recentelijk een contractverlenging bevestigd met het prestigieuze Ferrari Formule 1-team. Na eerdere geruchten vanuit verschillende Italiaanse bronnen is nu officieel bevestigd dat Leclerc inderdaad zijn handtekening heeft gezet onder dit nieuwe contract.

Bron: SportTune

De Financiële Achtergrond
De jonge Monegask, wiens bestaande contract eindigt in 2024, is nu verzekerd van een vijfjarige deal met Ferrari. Over de periode van dit contract zal hij een verbluffende 185 miljoen euro verdienen. Dit komt neer op een gemiddeld jaarlijks salaris dat aanzienlijk hoger is dan wat vele andere topcoureurs in de sport verdienen.

Structuur van het Contract
Interessant is dat Leclerc heeft gekozen voor een zogenaamd 2 + 3 contract. Concreet betekent dit dat hij is verzekerd van een vaste rol bij Ferrari van 2025 tot 2026. De daaropvolgende drie jaren, echter, zijn optioneel. Dit geeft zowel Leclerc als Ferrari flexibiliteit: de coureur kan kiezen om ergens anders heen te gaan of het team kan besluiten de samenwerking te beëindigen, mocht dit in de toekomst noodzakelijk zijn.

Concurrentie en Contractonderhandelingen
Voordat hij zich opnieuw aan Ferrari verbond, was Leclerc in gesprek met verschillende teams zoals Mercedes, Aston Martin, Alpine, en Red Bull Racing. Mercedes leek vooral geïnteresseerd, met speculaties dat ze Leclerc zagen als mogelijke vervanger van Lewis Hamilton. Het idee was dat Leclerc samen met Verstappen een dynamisch duo zou vormen tegen andere rivalen.

Maar ondanks deze verleidingen heeft Ferrari het vertrouwen van Leclerc gewonnen. Mede dankzij de acties van Mattia Binotto. Voordat Binotto Ferrari verliet, heeft hij het beloningsschema voor Leclerc herzien, met als hoogtepunt een salaris van 20 miljoen in 2023 ter compensatie van de tegenvallende prestaties in de tweede helft van het 2022 seizoen.

De Toekomst
Met deze nieuwe deal zou Leclerc in totaal 185 miljoen euro verdienen over een periode van vijf jaar. Bovendien is er een aanvullende clausule waarbij Leclerc mogelijk een bonus van wel 50 miljoen euro kan ontvangen in het laatste contractjaar.
Al met al belooft het een spannende tijd te worden in de Formule 1-wereld, met Charles Leclerc stevig verankerd in het Ferrari-team voor de nabije toekomst.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;