Menu
© Ferrari
Nieuws

Sainz roept op tot heroverweging van Ferrari's verwachtingen

9 reacties | 1000x gelezen
05-08-2023 14:33

ewald | Ferrari-coureur Carlos Sainz houdt voet bij stuk in zijn oproep aan zijn team om realistischer te zijn in hun race-ambities. Hij onderstreept de noodzaak van focus op haalbare doelen om onnodige risico's te vermijden. Laten we deze kwestie nader bekijken.

Bron: Formule1nieuws

Carlos Sainz: Nuchtere kijk op Ferrari's Situatie
Carlos Sainz geeft toe dat de prestaties van Ferrari tijdens de zomerstop (vierde in de constructeursstrijd) verre van bevredigend zijn. "We bevinden ons absoluut niet waar we willen zijn," zegt Sainz. Ondanks enkele sterke weekenden, zoals in Canada en Oostenrijk, blijft er een gevoel van ontevredenheid. De zomerstop zal naar zijn mening iedereen goed doen, en Ferrari in het bijzonder.

Sainz ziet verbetering in eigen prestaties
Gevraagd om een cijfer te geven aan zijn seizoen tot nu toe, geeft de Spanjaard een uitgebalanceerd antwoord: "Ik houd niet van dat soort cijfers. Maar wat goed gaat, ik denk dat ik goed rijd. En dat ik een stap vooruit gezet heb ten opzichte van vorig jaar qua gevoel in de auto en set-up-voorbereidingen."

De strijd tegen inconsistentie
Inconsistentie is een punt van zorg voor Sainz en Ferrari. Het is een aspect dat het team op zijn hoede houdt, gezien de veranderende krachtverhoudingen tussen rivaliserende teams zoals Mercedes en McLaren. "Het is duidelijk waar we ons op moeten focussen," zegt Sainz.

Strategische heroverweging bij Ferrari
Sainz dringt aan op een aanpassing van Ferrari's benadering en strategie. Volgens hem zou het team zich moeten concentreren op het maximaliseren van wat er op dat moment in een weekend mogelijk is. "Als in een weekend het maximum P5 is, dan moeten we proberen P5 te pakken, en niet voor P4 gaan en vervolgens op P8 eindigen," suggereert Sainz.

Consistentie: De grote uitdaging
Sainz geeft toe dat de auto nog niet de gewenste consistentie heeft. Dit is volgens hem een inherent probleem, aangezien het zich op bijna elk circuit voordoet. "Het is moeilijk om consistent te zijn en goed te presteren elk weekend. Maar we doen ons best om dit te verbeteren."

Conclusie
Terwijl Ferrari zich blijft inzetten om de auto te verbeteren, benadrukt Sainz de noodzaak van realistische doelen en consistente prestaties. Zijn nuchtere kijk op de situatie en zijn wil om de bestaande problemen aan te pakken, bieden een waardevol inzicht in de uitdagingen die het team van Ferrari onder ogen ziet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;