Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin geeft vol gas: investeringen in de AMR23 blijven doorgaan

9 reacties | 1038x gelezen
03-08-2023 23:06

ewald | Aston Martin is vastberaden om hun positie in de Formule 1 te handhaven en te verbeteren. De inzet van het team blijft onverminderd hoog, met het doel om zowel de prestaties als de rangschikking in het kampioenschap te verbeteren. Dit seizoen kenmerkte zich door ongekende successen, maar ook door uitdagingen, met zes podiumplaatsen voor Fernando Alonso in de eerste acht Grand Prixs.

Bron: Motorsport

Ondanks uitdagingen blijft Aston Martin optimistisch
De laatste vier wedstrijdweekenden waren echter minder succesvol voor Aston Martin, waarbij het team het podium niet wist te bereiken. Ondanks deze hapering in hun momentum blijft de teambaas, Mike Krack, vol vertrouwen in het potentieel van het team.

Hij onthulde in een interview met Motorsport.com dat Aston Martin, net als Mercedes, ook na de zomerstop verbeteringen blijft introduceren voor hun wagen, de AMR23. “We hebben upgrades gepland voor alle races. Ook in Zandvoort zal er weer wat van ons op de lijst met updates staan. We zullen de kraan niet dichtdraaien, maar juist vol gas blijven geven", aldus de strijdlustige teambaas.

Confrontatie met concurrenten
Aston Martin werd recentelijk ingehaald door McLaren en ervaart toenemende druk van Mercedes en Ferrari. Maar Krack benadrukt dat het team vasthoudt aan haar planning. Hij legt uit: “We hebben een plan voor de afstelling van de auto, en een plan voor de ontwikkeling van de auto. Deze plannen zijn gebaseerd op het continu doorontwikkelen van de auto. Die plannen zullen we uitvoeren en dan zien we welke richting we moeten volgen."

Reflectie op het jaar van vooruitgang
Hoewel de recente prestaties van Aston Martin enigszins tegenvallen, is het verschil met de situatie van het team halverwege het seizoen 2022 aanzienlijk. "We hebben nu een reflectiemoment. We hebben nu tien keer zoveel punten als een jaar geleden op dit moment van het seizoen", merkt Krack op.

Een uitdaging die het team momenteel ervaart, is het grote verschil in punten tussen hun twee coureurs. Lance Stroll heeft tot nu toe slechts 47 punten weten te verzamelen, terwijl Alonso een voorsprong van meer dan honderd punten heeft op zijn Canadese teamgenoot.

In 2022 bevond Aston Martin zich op de voorlaatste plaats in het kampioenschap na de Belgische Grand Prix. Nu is de situatie echter drastisch veranderd. "We staan derde in het kampioenschap en natuurlijk worden de verwachtingen hoger naarmate je betere resultaten pakt, maar je moet ook niet vergeten waar je vandaan komt", aldus Krack.

Blik op de toekomst
Ondanks de huidige uitdagingen blijft het team optimistisch. Ze hebben hun blik op de toekomst gericht en zijn vastberaden om hun progressie voort te zetten. Hun voorsprong op Ferrari is inderdaad gekrompen tot vijf punten, en McLaren heeft in juli aanzienlijk terrein gewonnen. Echter, de vastberadenheid en strijdlust van Aston Martin blijven ongebroken, en ze zijn klaar om de strijd aan te gaan in de resterende races van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;