Menu
© Aston Martin
Nieuws

De Rentree van Stoffel Vandoorne in de F1

9 reacties | 1288x gelezen
03-08-2023 13:11

ewald | Formule E-kampioen Stoffel Vandoorne nam na 2020 opnieuw plaats in een F1-wagen. Als reserve-coureur van Aston Martin kreeg hij de kans om op zijn thuiscircuit, Spa-Francorchamps, tijdens een tweedaagse Pirelli-bandenproef ronden te rijden in de AMR23. De test voor Vandoorne nam een andere wending dan verwacht. Hoewel het oorspronkelijke plan was om de voormalige Grand Prix-coureur van McLaren droogweerbanden te laten testen zonder gebruik van bandenwarmers, besloot Pirelli door de regenval over te schakelen op de bekritiseerde regenband voor verdere inspectie. Ondanks de natte omstandigheden, toonde Vandoorne zijn onverstoorbaarheid en genoot van de F1-test.

Bron: Formule1nieuws

Stoffel Vandoorne en de AMR23: Een Magische Combinatie
"Het was fantastisch om weer in een F1-auto te zitten met de AMR23. Het was al een tijdje geleden en het was ook mijn eerste keer dat ik in het groen reed met Aston Martin," verklaarde Vandoorne in een persbericht. Hij benadrukte verder hoe speciaal het was om dit in Spa te doen, een circuit dat om tal van redenen dicht bij zijn hart ligt, zelfs ondanks het natte weer.

In de ochtend reed het team op regenbanden, maar toen de omstandigheden in de middag verbeterden, schakelden ze over naar andere type banden. "De auto voelde goed aan, zelfs in deze natte omstandigheden. Ik heb genoten van elke ronde," deelde Vandoorne mee, die ondanks de uitdagingen zijn positiviteit en vastberadenheid behield.

De Volgende Stap voor Vandoorne en Aston Martin
Het succesvolle verloop van de testdag toont aan hoe waardevol Vandoorne kan zijn voor Aston Martin en hun F1-ambities. Met zijn ervaring en kennis van de Formule E, en nu met zijn hernieuwde ervaring in de F1, kan Vandoorne een cruciale schakel zijn in de toekomstige ontwikkelingen van het team.

Conclusie
De Pirelli-test met Aston Martin was een uitstekende gelegenheid voor Stoffel Vandoorne om zich opnieuw te laten gelden in de Formule 1. Ondanks onvoorziene weersomstandigheden, toonde Vandoorne zich onverschrokken en optimistisch, met een sterk en positief sentiment over de ervaring. Zijn terugkeer naar het F1-circuit met de AMR23 heeft zowel voor de coureur als voor het team veelbelovende inzichten opgeleverd.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;