Menu
© Williams
Nieuws

Williams' verrassing na teleurstellend weekend in België: "Een broodnodige reality check"

9 reacties | 947x gelezen
02-08-2023 21:22

ewald | Het Williams-team verlaat de Belgische Grand Prix met lege handen en een groot raadsel dat ze in de zomerstop moeten oplossen. De resultaten van het weekend hebben voor veel verbazing gezorgd, en dit wordt gezien als een wake-up call voor het team.

Bron: Formule1nieuws

Hoge verwachtingen voorafgaand aan de Belgische Grand Prix
Voorafgaand aan de Belgische Grand Prix waren de verwachtingen van het Williams-team aanzienlijk hoog. En dat is volstrekt begrijpelijk als we naar de resultaten van dit seizoen kijken. De auto heeft op lange rechte stukken een uitstekende prestatie geleverd, en Alexander Albon heeft in drie races van dit seizoen punten behaald, vaak vlakbij een top 10 positie.

Zijn optimistische uitspraken voorafgaand aan het GP-weekend in België reflecteerden deze verwachtingen. Hij zei: "Ik denk dat we een goede kans hebben om punten te halen. We staan er goed voor qua auto. We voelen ons de laatste paar races comfortabel met de nieuwe upgrades. En zoals je weet, is Hongarije een circuit dat normaal gesproken niet in ons voordeel is, en we eindigden op P11. We gaan dit weekend met een positief gevoel in."

Het weekend verloopt niet zoals verwacht
Albon uitte voor het weekend wat twijfel over de kans op regen op het circuit van Spa-Francorchamps. "Ik denk dat er met de regen wat twijfel ontstaat over je prestaties. Het wordt een beetje grilliger." Deze bedenkingen bleken correct. Het was duidelijk in de regenachtige kwalificatie dat de Williams moeite had met natte weersomstandigheden, wat resulteerde in een 16e startplek voor Albon en een 18e plek voor Logan Sargeant.

Tijdens de sprint shootout op zaterdag verbeterden ze hun positie naar 12 en 13. Maar tijdens zowel de sprintrace als de race op zondag slaagden beide coureurs er niet in om in de punten te eindigen. Ondanks dat de race op zondag grotendeels onder droge omstandigheden werd verreden, eindigde Albon op de 14e positie en moest Sargeant genoegen nemen met P17.

Problemen met bandenslijtage
Een van de voornaamste problemen voor de Williams-coureurs was de slijtage van de banden, vooral op de medium banden. "Iedereen haalde me in. En een ander probleem was dat ik moest blijven pushen, want zodra ik rustiger aan deed om de banden te managen werd ik meteen aangevallen door de auto achter me. Dus ik moest de band teveel gebruiken om voor de anderen te blijven, en dat resulteerde in een vicieuze cirkel", aldus Albon. Sargeant had soortgelijke problemen.

Conclusie
Al met al was het een teleurstellend weekend voor het Williams-team. Beide coureurs worstelden met bandenslijtage en konden niet concurreren op het niveau dat ze van zichzelf gewend zijn. Dit weekend was een wake-up call voor het team. Ze zullen de zomerstop gebruiken om te analyseren wat er misging en om te proberen sterker terug te komen.

"We moeten hergroeperen, kijken wat er gebeurd is en proberen beter terug te komen," concludeerde Sargeant. Albon voegde hieraan toe: "Ik denk dat we moeten onderzoeken waarom we het zo zwaar hadden dit weekend, net als de downforce die we gebruikt hebben, en dat dit onze beste kans is om de volgende keer punten te scoren."

Met de nodige reflectie en aanpassingen, is er de hoop dat het Williams-team zal herstellen en zich zal verbeteren. De Grand Prix van België was een moeilijke race, maar het kan ook een belangrijk leermoment zijn dat het team helpt om in de toekomst betere resultaten te boeken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;