Menu
© Pirelli
Nieuws

De Onverwachte Bandenkeuze van Pirelli voor de Italiaanse Grand Prix

9 reacties | 1166x gelezen
02-08-2023 07:52

ewald | Terwijl de zomerstop van de Formule 1 zich nog maar net heeft aangediend, heeft bandenfabrikant Pirelli alvast zijn keuzes voor de eerste races na de pauze aangekondigd. Hoewel er weinig verrassingen waren voor de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort, is er wel een opmerkelijke beslissing genomen voor de Italiaanse Grand Prix op Monza, die een week later plaatsvindt.

Bron: Formule1nieuws

Bandenselectie voor de Nederlandse Grand Prix
Op het duinencircuit in Noord-Holland krijgen de Formule 1-coureurs beschikking over de C1, de C2 en de C3-band van Pirelli. Dit zijn de hardere banden in het rubberaanbod van Pirelli. Deze keuze is niet onverwacht, gezien de immense druk die op de banden wordt uitgeoefend in de kombochten van het Zandvoort-circuit.

Ongebruikelijke Bandenselectie voor de Italiaanse Grand Prix
Wat de Italiaanse Grand Prix betreft, is Pirelli een alternatieve route ingeslagen. Ze hebben besloten de C3, de C4 en de C5 mee te nemen naar de hogesnelheidstempel nabij Milaan. Volgens de Italiaanse bandenfabrikant is dit om meer 'strategische keuzes' te bevorderen. De C3, C4 en C5 zijn de meest zachte banden van het spectrum.

Eerdere Implementatie van C5-Banden
Het is interessant om te merken dat de C5-band al eerder dit seizoen werd gebruikt tijdens de Grands Prix van Azerbeidzjan, Monaco, Canada, Oostenrijk en Hongarije. Aan de andere kant, de C1-band, zoals we die op Zandvoort zullen zien, is alleen eerder gezien in Bahrein, Spanje en Groot-Brittannië.

Conclusie: Nieuwe Strategieën Met Pirelli's Bandenselectie
Pirelli's verrassende bandenkeuze voor de Italiaanse Grand Prix belooft een interessante toevoeging te zijn aan de races na de zomerstop. Deze onverwachte selectie van zachtere banden kan leiden tot nieuwe strategieën en potentiële verrassingen op het circuit. Het blijft de vraag hoe teams en coureurs zich zullen aanpassen aan deze verandering en hoe deze de uitkomst van de Italiaanse Grand Prix zal beïnvloeden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;