Menu
© Andretti Global
Nieuws

Mogelijke Overname van Alpine door Andretti-Cadillac

11 reacties | 1303x gelezen
01-08-2023 10:03

ewald | Het autosportlandschap zou wel eens drastisch kunnen veranderen. Het recente vertrek van prominente figuren zoals Otmar Szafnauer, Alan Permane en Pat Fry uit het Alpine-team lijkt een groter verhaal te vertellen. Dit nieuws volgt op sterke geruchten dat het Amerikaanse Andretti-Cadillac zich opmaakt om het team over te nemen.

Bron: Formule1nieuws

Vertrek van Topfiguren bij Alpine
Het vertrek van Szafnauer, Permane en Fry, drie prominente figuren binnen Alpine, lijkt meer te zijn dan alleen een carrièreswitch. In plaats daarvan suggereert de timing van hun vertrek dat dit kan samenhangen met de aanstaande aankondiging van een grote overname door Andretti-Cadillac. Deze geruchten hebben aan kracht gewonnen, met name na recente ontwikkelingen tijdens het Spa-Francorchamps Grand Prix-weekend.

De Ambities van Andretti-Cadillac
Andretti-Cadillac heeft haar plannen om zich in 2026 bij de Formule 1 te voegen niet onder stoelen of banken gestoken. Er zijn al vele miljoenen geïnvesteerd in dit project. De inschrijving stuit echter op aanzienlijke tegenstand. Liberty Media, de huidige eigenaar van Formule 1, lijkt terughoudend te zijn om meer teams toe te laten, terwijl de bestaande F1-teams hun eigen zorgen hebben.

Alpine's Moeilijke Positie
Alpine's positie binnen de Formule 1 heeft zijn eigen uitdagingen. Hun prestaties op het circuit zijn niet naar tevredenheid geweest, wat leidt tot een situatie waarin het team meer kost dan het oplevert. Dit wordt nog verergerd door de relatief lage verkoopcijfers van de Alpine A110, het enige wegmodel van het merk, dat wereldwijd iets meer dan 3500 keer werd verkocht in 2022.

Een Win-Win Overname?
Voor Andretti-Cadillac kan een overname van Alpine echter gunstig uitpakken. Dit zou het team in staat stellen om hun eigen chassis te ontwikkelen, iets wat volgens bronnen momenteel niet mogelijk is met hun huidige faciliteiten.

Ondanks de verandering in teambeheer zou de Renault-motor echter behouden blijven. Cadillac bevestigde eerder dit jaar al dat de kans groot is dat ze met Renault-motoren zouden blijven rijden, zelfs als ze de Formule 1 zouden betreden.

Gedeeltelijk Amerikaanse Eigenaarschap van Alpine
Opvallend is dat Alpine al gedeeltelijk in Amerikaanse handen is. Vorige maand werd namelijk al 24% van de Alpine-aandelen verkocht aan een groep investeerders, bestaande uit Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments, voor een bedrag van ongeveer €200 miljoen. Daarmee is Alpine al voor een kwart Amerikaans.

Het blijft afwachten hoe deze mogelijke overname het landschap van de Formule 1 zal veranderen. Zal Andretti-Cadillac in staat zijn om Alpine naar grotere hoogten te stuwen? En wat betekent dit voor de rest van de teams? Het worden interessante tijden in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;