Menu
© Pirelli
Nieuws

Oscar Piastri verrichtte Een Ongeëvenaarde Prestatie in de Formule 1

9 reacties | 975x gelezen
31-07-2023 19:15

ewald | Een Onvergetelijke Mijlpaal in België Oscar Piastri, de talentvolle rijder van McLaren, heeft in zijn debuutseizoen in de Formule 1 de wereld doen verbazen. Tijdens de Sprint op het Circuit de Spa-Francorchamps in België realiseerde hij iets wat geen enkele rookie in de afgelopen tien jaar heeft bereikt. Hij wist namelijk als eerste nieuwkomer een volledige ronde aan kop te rijden, een indrukwekkende prestatie in de prestigieuze autosportklasse

Bron: Formule1nieuws

De Transformatie van McLaren
McLaren worstelde in de negen Grands Prix voorafgaand aan de race in Groot-Brittannië. Met slechts vijf punten op zijn naam stond Piastri onder druk. Maar na de introductie van upgrades op het Silverstone-circuit, beleefde het team een heropleving. Piastri finishte als vierde in Silverstone en vijfde in Hongarije, terwijl zijn teamgenoot Lando Norris twee podiumplaatsen behaalde op deze circuits.

De Grootse Prestatie in België
De Grand Prix van België stond bol van de actie voor de McLaren-coureurs. Tijdens de kwalificatie op vrijdag behaalden Piastri en Norris respectievelijk de zesde en zevende tijd. De sprint op zaterdag, waarin Piastri als tweede kwalificeerde in de Shootout, was nog succesvoller. Piastri leidde op een opdrogende baan de helft van het veld naar binnen om onmiddellijk naar intermediates te wisselen.

Wereldkampioen Max Verstappen, die een extra ronde op de veel tragere extreme wets reed, kwam achter Piastri de baan op. Halverwege de sprint wist Verstappen Piastri in te halen. Toch kwam Piastri als tweede over de finish en werd zo de eerste nieuwkomer sinds de Spaanse Grand Prix van 2013 die aan de leiding lag in de Formule 1.

De Schaduw van Esteban Gutiérrez
Piastri's prestatie roept herinneringen op aan de opmerkelijke prestatie van Esteban Gutiérrez in 2013. Gutiérrez, die zijn Formule 1-debuut maakte voor Sauber, wist tijdens de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya als rookie ook een aantal ronden aan de leiding te liggen. Ondanks dat hij uiteindelijk als elfde over de streep kwam, wist hij toch de snelste ronde van de race te rijden.

Conclusie
Oscar Piastri's prestaties in zijn eerste Formule 1-seizoen zijn indrukwekkend en veelbelovend. Met zijn historische prestatie in België heeft hij zichzelf een plek verworven in de annalen van de Formule 1 en het belooft veel goeds voor zijn toekomst in de koningsklasse van de autosport. Zijn prestatie duidt op een heldere toekomst, niet alleen voor hem, maar ook voor McLaren, die zijn nieuwe ster met trots ziet rijz


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;