Menu
© Ferrari
Nieuws

Sainz wijst 'onervaren' Piastri aan als veroorzaker van de crash

9 reacties | 999x gelezen
31-07-2023 13:44

ewald | Carlos Sainz heeft de verantwoordelijkheid voor de botsing tussen hem en Oscar Piastri in de recente Belgische Grand Prix volledig bij de Australiër neergelegd. Volgens Sainz was de inzet van Piastri in de eerste bocht te agressief en onervaren, wat leidde tot een vroegtijdig einde van hun race.

Bron: Formule1nieuws

De botsing: een gedetailleerde blik
In de openingsbocht van de Belgische Grand Prix vochten Sainz en Piastri om positie. Sainz, in zijn Ferrari, had zijn zinnen gezet op het inhalen van Lewis Hamilton.

Ondertussen probeerde Piastri zijn auto naast die van Sainz te krijgen. Door deze manoeuvres was er uiteindelijk geen ruimte meer voor Piastri, waardoor hij klem kwam te zitten tussen Sainz en de muur.

Het resultaat was dat de McLaren-coureur uiteindelijk de strijd moest staken met onherstelbare schade aan zijn voertuig. Sainz, hoewel ook beschadigd, kon nog enige tijd doorrijden alvorens de opdracht kreeg zijn auto aan de kant te zetten. De wedstrijdleiding oordeelde het als een race-incident waarbij geen van de coureurs schuldig werd bevonden.

Sainz' uitleg van het incident
Ondanks het oordeel van de wedstrijdleiding heeft Sainz een andere interpretatie van het incident. Hij suggereert dat Piastri's onervarenheid mogelijk een rol speelde in de botsing. Volgens de Spanjaard nam Piastri onnodige risico's in de eerste bocht, wat vaak resulteert in een crash. Sainz is van mening dat Piastri beter had moeten afremmen in plaats van proberen hem in te halen, vooral gezien het feit dat hij (Sainz) ook in strijd was met Hamilton.

Piastri's visie op het incident
Na de botsing bekritiseerde Piastri Sainz over de boordradio en beschuldigde de Ferrari-coureur ervan te doen alsof hij (Piastri) niet bestond. Na enige reflectie heeft Piastri echter een meer gematigde visie op het incident. Volgens hem was het een typisch 'ronde 1, bocht 1' incident. Hoewel Piastri aangeeft dat zowel hijzelf als Sainz dingen anders hadden kunnen doen, legt hij de schuld niet bij de Spanjaard. Het belangrijkste voor Piastri is het feit dat beide coureurs de race niet konden uitrijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;