Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari's had De Snelste Pitstop in de Belgische Grand Prix

9 reacties | 991x gelezen
31-07-2023 08:58

ewald | Glansrijke Overwinning voor Ferrari bij de Pitstops Ondanks een derde plaats finish in de Belgische Grand Prix, vierde het team van Ferrari een bijzondere overwinning op een ander vlak. Ze hebben namelijk bewezen dat ze op het gebied van pitstops een geduchte tegenstander zijn voor Red Bull, de ploeg die bekend staat om hun pitstop prestaties.

Bron: Formule1nieuws

De Snelste Pitstop van de Race
Charles Leclerc, de Monegaskische coureur van het Ferrari-team, begon de Grand Prix op de pole position en eindigde uiteindelijk als derde achter de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez. Echter, de pitcrew van Ferrari slaagde erin om tijdens de race een verbluffend snelle pitstop uit te voeren. Na slechts 2,19 seconden stuurde ze Leclerc met verse banden terug de baan op, wat resulteerde in de snelste pitstop van het Belgische raceweekend.

Ferrari Verslaat Red Bull
Hoewel Red Bull bekend staat om hun efficiënte pitstops, waren ze deze keer net niet snel genoeg. De banden van Sergio Perez werden in 2,24 seconden verwisseld, waardoor Ferrari met een klein maar belangrijk verschil de overhand had.

Het Belgische Pitstopklassement
Op de derde plaats in het Belgische pitstopklassement stond het team van AlphaTauri. Zij wisten de banden van Yuki Tsunoda te verwisselen in 2,29 seconden, waardoor ze dicht bij de toptijden van Ferrari en Red Bull kwamen.

De Impact van een Snelle Pitstop
Een snelle pitstop kan een cruciale rol spelen in de racestrategie van een team. Het vermogen om een snelle bandenwissel uit te voeren, kan een team helpen om cruciale seconden te winnen, wat weer kan leiden tot betere raceposities. Deze overwinning van Ferrari benadrukt het belang van pitstop efficiëntie in de Formule 1 en laat zien dat zelfs de kleinste marges een groot verschil kunnen maken.

In een seizoen waarin concurrentie hevig is en de verschillen vaak klein zijn, was deze triomf van Ferrari in de pitstops een welkome overwinning. Hoewel het podium het ultieme doel blijft, zijn deze kleine maar belangrijke overwinningen een bewijs van de ongelooflijke precisie en het harde werk van het Ferrari-team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;