Menu
© Red Bull
Nieuws

Sergio Perez en het Grote Verschil in Snelheid met Verstappen

9 reacties | 2039x gelezen
31-07-2023 00:56

ewald | Sergio Perez, de coureur van Red Bull Racing, lichtte zijn grote achterstand op Max Verstappen toe tijdens de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps.

Bron: Sky Sports

Perez' Onvermijdelijke Achterstand in Spa
Het eindresultaat van de race werd volgens Perez beïnvloed door een persoonlijke fout en de noodzaak om zijn Red Bull RB19 veilig naar de finish te rijden. Hij vertelde dit na de Grand Prix van België, waar Verstappen de leiding nam van zijn teamgenoot op ronde 17 van de 44. Daarna was Verstappen niet meer te stoppen en won met een voorsprong van meer dan 22 seconden op Perez.

Oorzaken van het Grote Verschil in Tempo
Na de race vroeg Sky F1 aan Perez of hij ooit dacht dat hij een kans had om te winnen op Spa-Francorchamps. Perez legde uit dat nadat Verstappen hem voorbij was, hij een fout maakte bij bocht 11, wat de kloof tussen hen vergrootte. Daarnaast was de opstelling van Red Bull volgens hem "te agressief", gezien dit de eerste keer was dat er in droge omstandigheden werd gereden. Perez's taak werd vervolgens om ervoor te zorgen dat hij de finishvlag zou halen voor een Red Bull één-twee.

Perez' Uitdagingen en Plannen voor de Toekomst
Toen Perez werd gevraagd waar het prestatieverschil vandaan komt wanneer ze dezelfde RB19 besturen, sprak hij zijn bewondering uit voor Verstappen. Hij zei: "Max heeft absoluut een geweldige race en een geweldig seizoen gehad."

Perez is van plan om Verstappen een grotere uitdaging te bieden in de tweede helft van de F1 2023-campagne. Hij antwoordde: "Dat is mijn doel." Hij hoopt dat de zomerstop hem de tijd zal geven om aan de slag te gaan en misschien iets te vinden dat hem terug kan brengen naar de vorm die hij eerder in het seizoen had.

Max Verstappen: De Onvermijdelijke Drievoudige Wereldkampioen
De mogelijkheid dat Verstappen drievoudig wereldkampioen wordt, lijkt nu onvermijdelijk. De Nederlander heeft een voorsprong van 125 punten op Perez in het rijderskampioenschap. De vraag is nu niet meer of, maar wanneer Verstappen zijn derde titel zal binnenhalen. Met zijn voortdurende overwinningen en indrukwekkende prestaties blijft Max Verstappen de F1-wereld verbazen.

In deze boeiende sport blijft de vraag naar de volgende kampioen altijd open, en de antwoorden liggen altijd verborgen in het brullende geluid van de motoren op het asfalt van het volgende circuit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;